Gemeente Hilversum

Milieujaarverslag 2004
Het jaar 2004 was het jaar van de verbetering van milieuhandhaving. Dit en andere milieuactiviteiten staan in het milieujaarverslag 2004. Op 23 augustus jl. heeft het college het milieujaarverslag besproken en goedgekeurd.

Naast het succes van de handhaving zijn er meer belangrijke milieuzaken te melden. Zo zijn de saneringen in en rondom Anna's Hoeve en de Laarder Wasmeren gestart en zijn de voorbereidingen begonnen voor de sanering van het REGEV-terrein. Daarnaast werd een hoeveelheid loog in een opslagloods aan Naarderstraat opgeruimd en trok de geluidszonering rondom het vliegveld de nodige aandacht. Ook werd gewerkt aan minder in het oog springende zaken, zoals de natuurverbindingen over de A27/spoorlijn Hilversum-Utrecht en de verbinding tussen de Ankeveense Plassen en het Naardermeer lopend over de Hilversumse Bovenmeent.

Het college van burgemeester en wethouders constateert dat veel van wat is ingezet in 2004 in de komende jaren zijn beslag zal krijgen. Daarnaast dienen zich nieuwe zaken aan zoals op het gebied van luchtkwaliteit en de externe veiligheid. Geconstateerd wordt voorts dat de rol van Europa waar het gaat over milieuzaken een steeds sterkere invloed heeft op het beleid van de gemeenten.

Het verslag is te downloaden aan de rechterkant van dit scherm en te verkrijgen bij de Dienst Stadsontwikkeling.