Politie Gelderland-Midden

Voorthuizen - Barnevelder (17) gewond bij verkeersongeval
Publicatiedatum: 24-8-2005 11:03:48

Een zeventienjarige jongen uit Barneveld is dinsdagmiddag gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Baron van Nagellstraat in Voorthuizen nabij de Oude Zeumerseweg. Daar botste omstreeks drie uur een 25-jarige automobilist uit Losser op een bromfietser, de jongen uit Barneveld. Volgens de politie wilde de automobilist vanaf de Baron Van Nagellstraat linksaf de Oude Zeumerseweg in rijden. Daarbij zag hij de bromfietser, die uit tegenovergestelde richting kennelijk over het hoofd en verleende hem geen voorrang. Als gevolg van de aanrijding liep de Barnevelder vermoedelijk een gebroken sleutelbeen op. De jongen is naar het ziekenhuis De Lichtenberg in Amersfoort gebracht.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Nijkerk - man (70) gevallen en gewond

Publicatiedatum: 24-8-2005 11:03:12

Op de Spoorstraat in Nijkerk is dinsdag een 70-jarige man uit Nijkerkerveen gewond geraakt. Het slachtoffer viel rond kwart over elf door nog onbekende oorzaak van zijn fiets. Daarbij liep de man vermoedelijk een hersenschudding en verwondingen aan het gezicht op. Ook zou zijn arm uit de kom zijn geraakt. De gewonde Nijkerkervener is per ambulance naar het ziekenhuis De Lichtenberg in Amersfoort gebracht.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Ede - winkeldiefstallen

Publicatiedatum: 24-8-2005 11:02:17

Bij twee winkeldiefstallen in Ede heeft de politie dinsdag twee verdachten aangehouden. Een van de twee, een 30-jarige Edenaar, zou daarbij gedreigd hebben met een mes maar werd door omstanders overmeesterd. Dat gebeurde nadat de man door winkelpersoneel van een zaak aan de Brouwerstraat zou zijn betrapt op winkeldiefstal. Omstreeks kwart over drie zou de Edenaar bij een bouwterrein hebben gestaan en zonder aanleiding een mes hebben getrokken naar een 18-jarige Wageninger, die daar aan het werk was. De man zou daarna zijn weggelopen en liep vervolgens tegen een andere passant, een 19-jarige man uit Eerbeek op. De Edenaar zou daarop wederom een mes hebben getrokken waarop de Eerbeker weg moest stappen om niet geraakt te worden. Daarop zou de Edenaar de zaak aan de Brouwerstraat zijn ingelopen en frisdrank en sigaretten hebben meegenomen zonder te betalen. Bij het verlaten van de zaak werd hij door de Wageninger en de Eerbeker gepakt. Een van hen raakte daarbij licht gewond. Gewaarschuwde agenten maakten een eind aan de schermutseling en hielden de 30-jarige Edenaar aan. De man is ingesloten. Wat eerder op de middag, rond half één werd eveneens op de Brouwerstraat een 60-jarige Edenaar aangehouden. De man wordt ervan verdacht levensmiddelen te hebben meegenomen maar werd betrapt. Hij werd later overgedragen aan de politie.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---