Gemeente Son en Breugel


Reclame- en gevelbeleid in het centrum van Son

Begin dit jaar is de aftrap gegeven voor het reclame- en gevelbeleid in het centrum van Son. Het doel hiervan is na de herinrichting van de openbare ruimte, het horizontale vlak, ook het gevelbeeld, het verticale vlak, een nieuwe impuls te geven. Aangezien vooral winkelpanden het gevelbeeld bepalen, waren de genodigden de ondernemers in het centrum van Son.
De kamer van koophandel en ontwerpers van Buro Lubbers gaven ter inspiratie een presentatie over het belang van een fraaie uitstraling van de gevels in het centrum; de ondernemers gingen met elkaar in gesprek en kwamen met ideeën; en er werden afspraken gemaakt over het vervolg. Conclusie van de avond was dat het centrum van Son eenheid in verscheidenheid' kent.
Inmiddels is een begeleidingsgroep geformeerd met daarin een viertal ondernemers, ontwerpers van Buro Lubbers en medewerkers van de gemeente. De eerste bijeenkomst heeft voor de zomervakantie plaatsgevonden. Na de zomervakantie zullen workshops worden georganiseerd voor alle ondernemers in het centrum. Samen met hen zal het reclame- en gevelbeleid verder uitgewerkt worden.