Gemeente Son en Breugel


Rijkswaterstaat verplaatst leemdepots A50

Rijkswaterstaat start op maandag 22 augustus a.s. met het verplaatsen van enkele depots met leem naar een tijdelijk depot langs de A50 bij industrieterrein Ekkersrijt.
Bij de aanleg van de A50 tussen Eindhoven en Oss is overtollig leem tijdelijk opgeslagen in meerdere depots langs de huidige A50. Deze leem wordt nu verplaatst naar het gereserveerde terrein voor het toekomstige knooppunt A50/A58 Ekkersrijt. Bij de aanleg van dit nieuwe knooppunt wordt de leem gebruikt om de bermen aan te vullen.

De huidige depots langs de Nijnselseweg en de Sonseweg in Sint Oedenrode en de Airbornweg en het depot Houtens langs het Wilhelminakanaal in Son worden verwijderd. In totaal wordt ongeveer 100.000 m³ leem verplaatst.

Tijdelijke uitvoeger voor vrachtverkeer
Om te voorkomen dat de leemtransporten voor files ter plaatse zorgen, wordt een uitvoeger aangelegd langs de Verlengde Kennedylaan tussen de beide verkeerslichten op de A50 bij Ekkersrijt. Voor het maken van de uitvoeger is op 22 en 23 augustus tussen 20.00 uur en 06.00 uur 1 rijstrook in de richting naar Eindhoven afgesloten voor verkeer.

Aanleg knooppunt Ekkersrijt
Om de nieuwe A50 Eindhoven Oss met de bestaande A58 en de Randweg Eindhoven te verbinden, werkt Rijkswaterstaat aan plannen voor de aanleg van een knooppunt nabij industrieterrein Ekkerrijt. Op dit moment doorlopen de plannen de fase van besluitvorming. De aanleg van het knooppunt start op zijn vroegst in 2006 tegelijk met de geplande uitbreiding van de A2/A67 Randweg Eindhoven. Kijk voor meer informatie over deze plannen op www.randwegeindhoven.nl