Gemeente Waterland


De gemeenteraad van Waterland heeft in juni besloten de manier van vergaderen bij wijze van proef ingrijpend te veranderen. De commissievergaderingen vervallen en de raad komt vanaf september twee maal per maand bijeen. De vergaderingen bestaan voortaan uit twee delen, een informatief en een besluitvormend deel.

Informatief deel
De vergadering begint met een informatief deel. Hier bespreekt de raad verschillende voorstellen van het College van Burgemeester en Wethouders om meer inzicht te krijgen in de onderwerpen. In principe neemt de raad dan twee weken later een besluit over het onderwerp.

Besluitvormend deel
Na het informatieve deel gaat de gemeenteraad over tot het besluitvormend deel. Tijdens deze helft van de vergadering wordt het politieke debat gevoerd en neemt de raad besluiten over onderwerpen die in eerdere vergaderingen tijdens het informatieve deel zijn behandeld.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de griffier, de heer Jaap Baars, bereikbaar van dinsdag tot en met donderdag, via telefoonnummer 0299-658 643.