Politie Twente

Persberichten Politie Twente 24 augustus 2005

Automobilist rijdt door na aanrijding

Snorfietsster gewond; verdachte aangehouden

Enschede

Op dinsdag 23 augustus vond omstreeks 23.00 uur een aanrijding plaats op de Gronausestraat in Enschede tussen een personenauto en een snorfiets. De snorfietsster reed over de zuidelijke parallelweg van de Gronausestraat en wilde via de doorsteek ter hoogte van de Willem Barendzstraat naar de overzijde, de noordelijke parallelweg. Zij verleende daarbij geen voorrang aan een voor haar van links naderende personenauto en werd aangereden. Daarna was de automobilist doorgereden.

De politie trof de snorfietsster, een 30 jarige vrouw uit Enschede zittend op de grond aan. Zij was gewond en werd naar het ziekenhuis overgebracht, waar zij is opgenomen. Aan de hand van de achter gebleven kentekenplaat kon de politie de automobilist achterhalen. De auto werd in de Abel Tasmanstraat aangetroffen. Een inzittende 37-jarige Enschedese vrouw gaf aan te hebben gereden en werd aangehouden. Uit onderzoek kwam het vermoeden dat niet de vrouw maar de 37-jarige tenaamgestelde, een 37-jarige Enschedeër, had gereden. Aan het bureau bekende de 37-jarige Enschedeër te hebben gereden. De politie constateerde alcoholgebruik bij de man en hield hem aan. De ademanalyse gaf een uitslag van 1,0 promille. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en proces-verbaal wordt opgemaakt. (05-107126)

Diefstal vorkheftruck

Vorkheftruck gelost op parkeerplaats en daarna weggenomen

Enschede

Op dinsdag 23 augustus werd namen een bedrijf uit Zwolle aangifte gedaan van diefstal van een vorkheftruck. De vorkheftruck werd op zaterdag 20 augustus tussen 13.00 en 15.00 uur weggenomen vanaf een parkeerplaats aan de Ir Hanlostraat in Enschede. Deze was daar een dag eerder, op vrijdag 19 augustus, gelost door een vrachtwagen. De vorkheftruck is van het merk Toyota, oranje van kleur en heeft een waarde van 31 duizend euro. (05-106752)

Gaslek in leegstaande woning

Serieus explosiegevaar tengevolge van vernielde leidingen

Holten

Op dinsdag 23 augustus werd de brandweer gewaarschuwd voor een gaslek in een woning aan de Oude Deventerweg in Holten. Het betreft een al jaren leegstaande woning naast de begraafplaats. Omdat er serieus explosiegevaar dreigde sloot de politie de weg voor het pand tussen 09.45 en 11.15 uur af voor alle verkeer. De hele woning stond vol gas en de toevoer kon ter plaatse niet worden afgesloten vanwege de gevaarzetting. Door het energiebedrijf werd de leiding bij de straat uitgegraven om deze af te kunnen sluiten. Uit het daarna ingestelde onderzoek bleek dat de gasleiding in de kelder was vernield. Deze was van de muur afgetrokken en afgebroken, waardoor het gas vrijelijk kon wegstromen. Ook bleek de stroomtoevoer naar de begraafplaats vernield. De kabel in de meterkast was losgetrokken. Van de dader(s) ontbreekt elk spoor. (05-106779)

Monique Oude Wolbers: 053-4555588


---- --