Gemeente Bernheze


Omleiding Baron van de Bogaerdelaan ook voor fietsers

Het college van Bernheze heeft besloten om in verband met de onveilige situaties die ontstaan bij de werkzaamheden aan de Baron van de Bogaerdelaan het fietsverkeer toch om te leiden.

Tijdens de voorbereidingen van de werkzaamheden aan de Baron van den Bogaerdelaan te Heeswijk-Dinther is een keuze gemaakt om het autoverkeer om te leiden via Gouverneursweg, Middelrode en N279. Het fietsverkeer daarentegen zou middels één van de twee fietsbruggen langs het werk in de Baron van den Bogaerdelaan geleid worden om zo de fietsverbinding in tact te laten.

Waarborgen veiligheid fietsers
Inmiddels is er een start gemaakt met de werkzaamheden en is geconcludeerd dat het intact laten van de fietsverbinding tot te veel onveilige situaties zal leiden. Het college van Bernheze heeft besloten om in verband met de onveilige situaties die ontstaan het fietsverkeer om te leiden via Aabrugstraat, Laverdonk en Kanaaldijk Noord. Het gebied waar de fietsomleiding in valt wordt tevens autovrij behoudens bestemmingsverkeer.

Tegengaan sluipverkeer
Het autoverkeer wordt zo gedwongen gebruik te maken van ingestelde omleidingsroute via Gouverneursweg, Middelrode en N279. Sluipverkeer via Laverdonk neemt daarbij af. Dit heeft als extra voordeel dat geen druk' ontstaat op de kruising Laverdonk/N279.

De benodigde maatregelen worden zo spoedig mogelijk ingevoerd.