Het nat. park de hoge veluwe

Hoenderloo, 24 augustus 2005

Wildhut voor fotografen in Het Nationale Park De Hoge Veluwe

Het Nationale Park De Hoge Veluwe biedt amateurfotografen een unieke mogelijkheid om van dichtbij edelherten te fotograferen tijdens de bronst. Het Park heeft daartoe twee verplaatsbare wildhutten gemaakt.

De bronsttijd van de edelherten speelt zich ieder jaar in september af. Gedurende deze maand is de bronstroep van de mannetjes, het zogenaamde burlen, veelvuldig in het Park te horen. Soms komt het zelfs tot gevechten tussen de herten, al dan niet gevolgd door een paring met een hinde.

'De hutten zijn door onze opzichters geplaatst op plekken in het Park waar een goede 'wildverwachting' is en waar normaliter geen bezoekers mogen komen', aldus Parkbeheerder Jakob Leidekker. 'Dankzij de wildhut kan de fotograaf ongezien blijven, waardoor hij de dieren niet afschrikt. En daardoor heeft hij natuurlijk een grotere kans om de bij de bronst behorende rituelen van dichtbij te kunnen fotograferen'. De wildhutten kunnen tijdens de bronsttijd per middag gehuurd worden.

Kosten bedragen E 100 per middag (exclusief entree Park). Starttijd 15.30 uur bij de Pampel in het Park. Reserveren is noodzakelijk, telefoon 0900 - 464 3835 (ma - vrij, van
09.00 uur tot 17.00 uur, 20 ct/m).