Vereniging Samengestelde Wedstrijd Mensport Nederland

Chardon tevreden met tweede plaats

24/08/2005

Aken, 24 augustus 2005
Ysbrand Chardon (Schipluiden) moest zich vandaag tevreden stellen met de tweede plaats in de dressuur van de prestigieuze internationale vierspanwedstrijd in Aken. Zijn rivaal, de Duitser Michael Freund, reed een betere proef en won dit onderdeel. Het Nederlandse team, dat naast Chardon bestaat uit Koos de Ronde (Hoogvliet) en Mark Weusthof (Rossum), bezet na de dressuur de tweede plaats in het landenklassement.

Mark Weusthof betrad vanmorgen als een van de eerste deelnemers het prachtige dressuurterrein in Aken. Het zat de Twentse menner helaas niet mee. Na het onderdeel achterwaarts gaan raakte het linkervoorpaard licht in paniek en sloeg over de strengen. Een van de grooms (bijrijders) moest van het rijtuig om het euvel te verhelpen, wat hem vijf strafpunten kostte én hem uit zijn concentratie haalde. Weusthof eindigde onderaan de uitslagenlijst en zorgde voor het wegstreepresultaat.
Ysbrand Chardon koos in Aken voor een andere opstelling van zijn vierspan:
`Aken heeft een zware marathon en ik wil graag pieken in dit onderdeel. Ik heb andere paarden opgesteld in de dressuur, waardoor ik automatisch wat punten moet inleveren. Maar de achterstand van krap 4 punten (bijna 20 seconden) op de winnaar had ik ingecalculeerd. Koos de Ronde reed zijn vierspan KWPN-ers naar de tiende plaats en leverde hiermee een uitstekende bijdrage aan het teamresultaat. Zowel Chardon als De Ronde hebben zich gekwalificeerd voor de kür op muziek op donderdag, die overigens niet meetelt voor het klassement. Vrijdag staat een spel uw spel wedstrijd op programma waarna de titelstrijd wordt vervolgd op zaterdag tijdens de marathon.

Uitslag dressuur vierspannen Aken & individueel klassement na 1 onderdeel:

1. Michael Freund (Ger) 48,00

2. Ysbrand Chardon (Ned) 51,97

3. Tucker Johnson (Usa) 52,61
10. Koos de Ronde (Ned) 58,88
25. Mark Weusthof (Ned) 74,89

Landenklassement na 1 onderdeel:

1. Duitsland 103,43

2. Nederland 110,85

3. België 111,87

4. Zwitserland 114,18

5. Hongarije 118,65

6. Zweden 121,60
Bron: KNHS/CVT