Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

The Body Shop sluit wereldwijde PoS-overeenkomst met Fujitsu

Maarssen, 24 augustus 2005

The Body Shop International Plc, retailer in hoogwaardige, natuurlijke producten voor huid- en lichaamsverzorging, heeft IT-services-specialist Fujitsu aangesteld als wereldwijd Point-of-Sale (PoS)-partner.

Fujitsu gaat alle ruim 2.000 filialen van The Body Shop, verspreid over de hele wereld, TeamPoS 2000-systemen en infrastructure-management-services leveren. Ook de 300 filialen die de retailketen de komende jaren nog gaat openen, worden van dit PoS-platform voorzien. Fujitsu installeert de systemen regio voor regio, beginnend met de Verenigde Staten, gevolgd door Engeland, de rest van Europa en Azië/Pacific.

Jon Granville, Directeur IT van The Body Shop International: "Toen wij op zoek gingen naar een nieuwe IT-partner wilden we één leverancier die ons niet alleen wereldwijd de gewenste PoS-hardware kon leveren, maar deze ook kon ondersteunen - dit in combinatie met een win-win-visie op het partnership. Hoewel Fujitsu met zijn TeamPoS 2000-platform ruimschoots voorzag in onze hardwarebehoefte, gaven het brede services-portfolio en de wereldwijde dekking uiteindelijk de doorslag."

Bill Waterson, Manager Retail bij Fujitsu in Engeland: "The Body Shop is een van de meest gerespecteerde retailspelers ter wereld. Wij ondersteunen de organisatie graag bij het realiseren van haar doelstellingen door een gestandaardiseerd PoS-hardwareplatform te leveren, aangevuld met infrastructure-management-services. Op die manier kan The Body Shop zijn operationele kosten verlagen en zijn klanttevredenheid verhogen."

Over The Body Shop
The Body Shop International Plc is een wereldwijd opererende retailketen, gespecialiseerd in kwalitatief hoogstaande producten voor huid- en lichaamsverzorging op basis van natuurlijke ingrediënten. De keten heeft meer dan 2.000 filialen in ruim 50 landen.

The Body Shop zet zich in voor de bescherming van de natuur, toont respect voor de mensenrechten, onderhoudt relaties met leveranciers in economisch kwetsbare gebieden, is tegen het gebruik van proefdieren in de cosmetica-industrie en bevordert scholing, bewustwording en betrokkenheid bij medewerkers en klanten.

Website: www.thebodyshopinternational.com

Over Fujitsu Services
Fujitsu Services is een toonaangevende IT-services-organisatie in Europa, het Midden-Oosten en Afrika. Het bedrijf heeft een jaarlijkse omzet van 2,86 miljard euro, heeft 15.200 mensen in dienst en is actief in meer dan 20 landen.

Fujitsu Services ontwerpt, bouwt en beheert IT-systemen en -services. Kernactiviteit is het leveren van IT-infrastructure-management- en outsourcing-services voor desktop-, netwerk- en datacentre-omgevingen, in combinatie met een rijk scala aan gerelateerde services: van consulting tot integratie en implementatie.

Fujitsu Services is het Europese IT-services-onderdeel van de Fujitsu Groep. De Fujitsu Groep is met een omzet van 34 miljard euro wereldwijd een van de grootste IT-bedrijven in het leveren van IT-systemen en -services.

Website Fujitsu Services: http://nl.fujitsu.com