2e persbericht van woensdag 24 augustus 2005

Eindhoven 24-08-2005 - Berichten uit de regio

Zuidoost-Brabant: Jongens verdacht van tiental inbraakzaken

De politie heeft de afgelopen maanden een onderzoek gedaan naar een tiental woninginbraakzaken. De aanpak van woninginbraken is één van de speerpunten van de politie. Naar aanleiding van het intensieve onderzoek worden twee jongens van 15 jaar uit Westerhoven en Bergeijk verdacht van dertien pogingen en zes inbraken in woningen. In totaal negentien zaken. De inbraken en pogingen daartoe vonden plaats in juni en juli van dit jaar in Leende, Maarheeze, Waalre en Bergeijk.

De verdachten werden op 20 juli rond 3.00 uur aangehouden op de Breedvennen in Leende. Bij de politie was de melding van een buurtbewoner binnengekomen dat iemand in zijn tuin had gestaan die met een zaklamp naar binnen had geschenen. Na een zoektocht in de omgeving door de politie en de melder troffen zij de twee verdachten aan op de Breedvennen. Bij één van de verdachten werd toen een stroomstootwapen aangetroffen.

Op de Breedvennen werd een auto in beslag genomen. De verdachten zouden met dit voertuig die nacht op pad zijn gegaan. Lopende het onderzoek bleek de auto van een 19-jarige man uit Valkenswaard te zijn. Hij is op 9 augustus aangehouden toen hij zich meldde op het politiebureau. Deze verdachte bleek niet betrokken te zijn bij de inbraakzaken. Echter in zijn auto werd een alarmpistool aangetroffen. Deze verdachte is in vrijheid gesteld lopende het onderzoek.

De twee 15-jarige verdachten zouden in de nacht van 19 op 20 juli geprobeerd hebben in te breken in zes woningen in Leende. Bij een woning aan het Kraanven werd daadwerkelijk ingebroken. Weggenomen werden autosleutels. Ook werd in diezelfde nacht geprobeerd om in te breken in een woning aan de Oranje Nassaulaan in Maarheeze. De nacht ervoor werd in Waalre geprobeerd om in te breken in vier woningen. In een woning aan de Irislaan zijn inbrekers binnen geweest. Voor zover bekend werden hier geen spullen weggenomen. Op 13 en 15 juli werd ingebroken in twee woningen in Bergeijk. Hier werden autosleutels gestolen waarmee vervolgens de autos van de bewoners werden meegenomen. De auto die op 13 juli op de Haspel werd gestolen is op 14 juli op de Zuidelijke Randweg in Valkenswaard teruggevonden met daarop gestolen kentekenplaten. Deze bleken te zijn weggenomen van een auto in Hamont-Achel (België). De auto die vanaf de Eikendreef is gestolen, een grijze Opel Vectra met het kenteken 90-NX-NT, is nog niet terecht. Verder werden in juni op het Kaar twee pogingen gedaan om in te breken bij woningen. Vanuit een garage en een schuur van woningen aan het Ronsel werden in juni twee fietsen gestolen. Ook hiervan wordt het tweetal verdacht.

De twee jongens hebben een gedeeltelijke bekentenis afgelegd en zijn onder voorwaarden naar huis gestuurd.

Eindhoven: Snelheidscontrole

Bij een snelheidscontrole op de Geldropseweg zijn 64 overtredingen geconstateerd. Woensdag tussen 10.25 en 11.35 uur werden in totaal 240 voertuigen gecontroleerd. De toegestane snelheid is 50 km/u; de hoogst gemeten snelheid is niet bekend.

Eindhoven: Man gewond na val van steiger

Een 44-jarige man uit Waldfeucht is woensdag rond 10.30 uur ernstig gewond geraakt na een val van een steiger. De man was aan het werk op een bouw aan de Thomas A Kempislaan. Door nog onbekende oorzaak viel de man van de ongeveer 10 meter hoge steiger. Hij is met diverse botbreuken, waaronder een bekkenbreuk, naar een ziekenhuis gebracht. De arbeidsinspectie is in kennis gesteld van het ongeval.

Son: Motorrijder ernstig gewond bij verkeersongeval

Een 23-jarige motorrijder uit Breugel is woensdagmorgen rond 9.45 uur ernstig gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Nieuwstraat in Son. De motorrijder passeerde een rij autos die voor de brug stilstond. Een 57-jarige vrouw uit Son kwam met haar auto van een parkeerplaats en keerde haar voertuig op die weg. De motorrijder botste tijdens het passeren tegen de zijkant van die auto. Hij liep ernstig rugletsel en een klaplong op. De man is naar een ziekenhuis gebracht.

Aarle Rixtel: Inbraak in winkel

Bij een inbraak in een winkel aan de Dorpsstraat zijn enkele laptops en enkele notebooks weggehaald. Dat gebeurde woensdagochtend rond 4.00 uur. Een ruit van de toegangsdeur is ingegooid.

Valkenswaard: Bekeuringen bij snelheidscontrole

Bij een snelheidscontrole op de Europalaan zijn woensdag tussen 7.15 en 9.30 uur 35 overtredingen geconstateerd. Alle betrokken bestuurders zijn direct staande gehouden en hebben een bekeuring gekregen. De hoogst gemeten snelheid was 102 km/u waar 50 km/u is toegestaan.