Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom woensdag 24 augustus

BERGEN OP ZOOM, 24 augustus 2005

Politie houdt hennepruimdag
BERGEN OP ZOOM / ROOSENDAAL: Het team Courage heeft op dinsdag 23 augustus een hennepruimdag gehouden in het politiedistrict Bergen op Zoom. In Roosendaal zijn hennepkwekerijen geruimd in woningen aan de Jacob Ruijsdaelstraat, Boulevard Antverpia, Odiliadonk en de Marconistraat. In Wouwse Plantage zijn twee plantages geruimd aan de Plantagebaan. Het ging hier om een woning en een loods. In Bergen op Zoom is een kwekerij geruimd aan de Groeshof. In totaal zijn tijdens de ruimingen 1669 planten in beslag genomen. In een loods aan de Plantagebaan (Wouwse Plantage) zijn 514 planten aangetroffen. Dit betrof de grootste kwekerij. Buiten de planten is er ook nog een hoeveelheid hennep in beslag genomen. Het gaat om 7548 gram. De totale straatwaarde van de in beslag genomen hennep wordt geschat op 221.000,-. De aangetroffen kweekapparatuur is in beslag genomen en zal worden vernietigd. Het energiebedrijf is in kennis gesteld van stroomdiefstal. Bij de betreffende woningen is de elektriciteit afgesloten. De eigenaren van de plantages zullen een navordering krijgen van het energiebedrijf. Tegen de eigenaren van de kwekerijen zal proces-verbaal op gemaakt worden.

Politie heeft identiteit kinderlokker
ST. WILLEBRORD: Naar aanleiding van de melding van zondag jl. dat er een kinderlokker actief zou zijn in ST. Willebrord heeft de politie een onderzoek ingesteld. De identiteit van de man is inmiddels bekend en de politie stelt een nader onderzoek in. Buiten het incident van zondag zijn er bij de politie geen andere meldingen binnengekomen.

Politie neemt aangifte op van vernieling raam
MOERSTRATEN: Op dinsdag 23 augustus is tussen 16.00 uur en 18.00 uur een raam van een woning aan de Steenbergsestraat ingegooid. Onbekenden gooiden het raam in met vermoedelijk behulp van een maiskolf. De politie heeft aangifte opgenomen.

Vrouw raakt gewond tijdens ongeval
HALSTEREN: Op dinsdagavond 23 augustus gebeurde er een ongeval op de Halsterseweg. Een 17-jarige jongeman uit Halsteren reed op zijn scooter richting Steenbergen. Hij wilde twee fietsers inhalen, maar raakte tijdens de inhaalmanoeuvre één van de fietsers. De 68-jarige vrouw uit Halsteren verloor hierdoor haar evenwicht en viel tegen de andere fietser, een 67-jarige vrouw uit Halsteren. Ook deze vrouw kwam ten val. De 68-jarige vrouw hield aan het ongeval schaafwonden, een wond aan haar wenkbrauw en last van haar been over.

Politie houdt man aan wegens rijden onder invloed
STEENBERGEN: Op dinsdagavond 23 augustus is er op de Markt een man aangehouden wegens rijden onder invloed. De 34-jarige man uit Steenbergen is een blaastest afgenomen waaruit bleek dat hij teveel gedronken had. Hij moest mee naar het bureau voor een ademanalyse. De uitslag hiervan bedroeg 795 ug/l. De man kreeg een rijverbod van 9 uur en zijn rijbewijs is ingevorderd. Na verhoor is hij in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op.

Politie neemt aangifte op van diefstal van twee wielen HALSTEREN: In de nacht van maandag 22 augustus op dinsdag 23 augustus is er een diefstal gepleegd aan de Dorpsstraat. Onbekenden stalen twee wielen van een auto die aldaar geparkeerd stond. De eigenaar van de auto ontdekte de diefstal. De auto stond op stapels stenen. Vermoedelijk hebben de daders geprobeerd ook de andere wielen te ontvreemden omdat de wieldoppen los waren geschroefd. Waarschijnlijk zijn ze gestoord en ervandoor gegaan. De politie heeft aangifte opgenomen van de diefstal.

Politie houdt vrouw aan wegens bedreiging
STEENBERGEN: De politie hield op woensdagochtend 24 augustus een 34-jarige vrouw uit Steenbergen aan wegens bedreiging. De vrouw had eerder die dag een 46-jarige vrouw uit Steenbergen bedreigd. Dit gebeurde aan de Burgemeester van Loonstraat. Aanleiding voor het dreigement was onenigheid tussen de twee vrouwen in de rij van een supermarkt. Er was een discussie ontstaan over wie er eerder aan de beurt was bij de kassa. Toen de 46-jarige vrouw de winkel uit kwam is zij bedreigd door de verdachte. De vrouw deed aangifte en de verdachte is aangehouden. De politie heeft de vrouw verhoord en onderzoekt de zaak.

Politie krijgt melding van diefstal prikkoffer
HOOGERHEIDE: De politie kreeg op woensdag 24 augustus melding van diefstal van een prikkoffer. In de koffer zitten naalden, spuiten en verband. De koffer is gestolen van de dokterspost aan het Duinhoefplein. De politie vraagt mensen die de koffer aantreffen deze te bezorgen bij het politiebureau.

Politie neemt aangifte op van inbraak in autos
BERGEN OP ZOOM: In de nacht van maandag 22 augustus op dinsdag 23 augustus is er ingebroken in een auto aan de Antwerpsestraatweg. Het portier van de auto is omgebogen waarna de deur is ontgrendeld. Onbekenden namen de radio/cd speler weg.
Op maandag 22 augustus is er overdag ingebroken in een personenauto. De auto stond geparkeerd aan de Blokstallen. De ruit van de auto is ingeslagen en vervolgens is de bekleding van de auto vernield. Er is niets weggenomen.
In de nacht van maandag 22 augustus op dinsdag 23 augustus is er aan de Glacisstraat ingebroken in een auto. Van de auto is een ruit ingeslagen. Er is niets weggenomen.
De politie heeft aangifte opgenomen van de gedupeerden.

Politie controleert op snelheid
BERGEN OP ZOOM: De politie hield op dinsdag 23 augustus snelheidscontroles in de genoemde gemeenten. Tussen 11.15 uur en 12.45 uur controleerde de politie 567 bestuurders aan de Olympialaan. Er zijn 120 overtredingen geconstateerd. Hoogst gemeten snelheid bedraagt 84 km/u, terwijl de maximum snelheid hier is vastgesteld op 50 km/u. Op de Konijnenburgweg is tussen 13.30 uur en 15.00 uur gecontroleerd. 1055 bestuurders passeerden de controle. Hiervan waren er 110 in overtreding. Hoogst gemeten snelheid bedraagt 82 km/u, terwijl hier een maximum snelheid van 50 km/u geldt.

BERGEN OP ZOOM: Op dinsdag 23 augustus is er op de Olympialaan ook een algemene verkeerscontrole gehouden tussen 14.00 uur en 16.00 uur. Er zijn 10 bekeuringen uitgedeeld. 7 voor het overschrijden van de maximumsnelheid en 3 voor het niet dragen van de autogordel.

Auteur: Inge Rijgersberg