Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda woensdag 24 augustus

BREDA, 24 augustus 2005

Politie verricht aanhoudingen tijdens drugsactie in Stationszone BREDA: Op dinsdag 23 augustus is er in het gebied rond het centraal station en het Valkenberg park een drugscontrole gehouden. Aan de controle deden de politie van het team Breda centrum, de spoorwegpolitie, stadstoezicht en een drugsspeurhond mee. Op de Emmastraat zagen politiemensen op dinsdagmiddag een auto rijden. Ze besloten deze auto te controleren. De auto is gecontroleerd met behulp van de drugsspeurhond. De hond gaf aan dat er drugs in het voertuig aanwezig was. Er zijn 3 wikkels cocaïne en 1 wikkel heroïne aangetroffen. De 46-jarige bestuurder van het voertuig is aangehouden en na verhoor met een proces-verbaal heengezonden
In het Valkenberg Park trof de politie twee Belgische mannen aan die een joint rookten. De mannen van 23 en 26 jaar kregen beiden een bekeuring van 50,-. Ook een 18-jarige vrouw uit Breda kreeg een boete voor het roken van een joint in het Valkenberg Park.
Ook in het Valkenberg Park is een 24-jarige man uit Tilburg aangehouden die nog boetes had openstaan voor in totaal 600,-. De man is aangehouden en ingesloten.
Op dinsdagavond twee mannen aangehouden. Medewerkers van de spoorwegpolitie zagen hoe de twee mannen drugs verhandelde in de Willemstraat. De 50-jarige koper is aangehouden en was in bezit van een bolletje cocaïne. De drugs is in beslag genomen en de verdachte kreeg een boete van 300,-. De verkoper van de drugs is aangehouden en kreeg na verhoor een dagvaarding. Hij moet zich binnenkort verantwoorden bij de rechter.
Twee mannen, van 42 jaar en 25 jaar beiden uit Breda, zijn in de Spoorstraat op heterdaad betrapt bij het helen van een mogelijk gestolen fiets. De mannen zijn aangehouden en de fiets is in beslag genomen.
Ook zijn er bekeuringen uitgeschreven voor openbaar alcoholgebruik (1), wildplassen (1), bedelen in het station (2) en fout parkeren (1). Alle deelnemende partners spreken van een zeer geslaagde actie.

Afgevallen lading veroorzaakt stremming op A16
PRINSENBEEK: Op dinsdagochtend omstreeks 11.15 uur gebeurde er een ongeval op de A16 ter hoogte van Prinsenbeek. Een 41-jarige vrachtwagenchauffeur uit België moest plotseling remmen voor een bus die voor hem reed. Door de noodstop begon de lading van de trekker met oplegger te schuiven. De vrachtwagen was geladen met 128 vaten gevuld met 200 liter diepgevroren vruchtenconcentraat. 15 vaten belandden op de weg en blokkeerde de rijbaan. De andere vaten kwamen in het zeil van de oplegger terecht. Een takelbedrijf heeft de vaten van het wegdek afgehaald. De politie maakt proces-verbaal op tegen de chauffeur vanwege het rijden met een losse lading

Politie houdt verdachte van fietsendiefstal aan
ZEVENBERGEN: Een 14-jarige inwoner van Zevenbergen zag op dinsdag 23 augustus hoe iemand op zijn fiets wegreed. Een toevallige voorbijganger kende de fietsendief. De jongen alarmeerde de politie en deze stelde onmiddellijk een onderzoek in bij de woning van de vermoedelijke fietsendief. De verdachte was niet thuis, maar de politie trof op het erf van de woning een fiets aan welke op 12 augustus in Zevenbergen is gestolen. De politie zag op een gegeven moment een man op een fiets die voldeed aan de beschrijving van de verdachte. Bij het zien van de politie ging de man ervan door en kon na een achtervolging niet worden aangehouden. Later op de avond is de 28-jarige man alsnog in zijn woning aangetroffen en aangehouden wegens diefstal. De man is ingesloten voor verder onderzoek.

Meisje raakt gewond bij aanrijding
ALPHEN: Op dinsdagmiddag 23 augustus vond op de kruising tussen de Gilzerweg en de Rielseweg een aanrijding plaats. Een 16-jarige meisje uit Alphen fietste over de Rielseweg, komende uit de richting van Riel. Zij verleende op de kruising geen voorrang aan een van links komende 58-jarige automobilist uit Valkenswaard. Er ontstond een aanrijding waarbij het meisje op de motorkap van de auto belandde. Zij liep letsel op aan haar been en is overgebracht naar het ziekenhuis.

Man raakt gewond bij eenzijdig ongeval
BAARLE-NASSAU: Op de Schaluinen vond dinsdagochtend 23 augustus een ongeval plaats. Een 27-jarige automobilist uit Vosselaar reed in de richting van Turnhout. Bij het inhalen van een ander voertuig raakte hij in de berm, schampte twee bomen, slipte en kwam tenslotte in de bermsloot tot stilstand. Hij is met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar een ziekenhuis in Turnhout. Het voertuig van de man is geheel vernield.

Politie onderzoekt inbraak in woning
BREDA: Op dinsdag 23 augustus is er tussen 19.30 uur en 23.30 uur ingebroken in een woning in de Keizerstraat. De daders forceerden een raam aan de voorkant van de woning. Uit de woning is een mobiele telefoon weggenomen. De politie heeft aangifte opgenomen van de gedupeerde en stelt een onderzoek in.

Winkeldief aangehouden
BREDA: Op dinsdagmiddag zag beveiligingspersoneel van een winkel aan de Moerwijk hoe een man goederen ter waarde van 4,74 in zijn zak stopte en de winkel uit liep. Buiten de winkel hield een beveiligingsmedewerker de 19-jarige man uit Breda aan. De politie nam de man over en bracht hem naar het politiebureau voor verhoor. Na verhoor is hij in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal tegen de verdachte op.

Politie neemt aangifte op van woninginbraak
BREDA: Een bewoner van de Verbeetenstraat hoorde op dinsdag 23 augustus omstreeks 23.00 uur glasgerinkel in zijn woning. Hij liep naar beneden en zag dat de ruit van de voordeur was ingeslagen en de voordeur open stond. De 30-jarige man liep naar buiten en zag een man in een wit glimmend trainingspak wegrennen. Er is niets weggenomen. De politie heeft aangifte opgenomen.

Politie onderzoekt woninginbraak
BREDA: Op dinsdagavond 23 augustus is er ingebroken in een pand aan de van der Duyn van Maasdamstraat. Onbekenden zijn via de achterzijde van de woning binnen gekomen. Eerst forceerde men de poortdeur en vervolgens forceerde men een raam van de woning. Een deel van het huis is doorzocht. Er zijn onder andere een computer en een televisie meegenomen. De politie stelt een buurtonderzoek en een technisch onderzoek in.

Politie krijgt melding van vondst granaat
KLUNDERT:Op dinsdag 23 augustus is er aan de Noordhoek een granaat aangetroffen. De oude granaat is gevonden door een buurtbewoner. De Explosieve opruimingsdienst is in kennis gesteld en heeft het explosief opgehaald.

Politie onderzoekt bedreiging
KLUNDERT: De politie heeft aangifte opgenomen van bedreiging. Een 43-jarige vrouw liep op dinsdagavond 23 augustus over de van Abcoudestraat haar hond uit te laten. Plotseling stopte er een auto. Er stapte een man uit die bedreigingen uitte naar de aangeefster ook pakte hij haar hardhandig vast. Aanleiding voor de bedreiging was een eerder voorval waarbij de partijen ruzie hadden. De politie onderzoekt de zaak nader.

Politie houdt wederom verdachte aan inzake woninginbraak KLUNDERT: De politie hield op 21 augustus in Klundert een 20-jarige inwoner van Bergen op Zoom aan in verband met een woninginbraak op 29 juli. Deze inbraak vond plaats in een Langeweg. Bij de inbraak hebben de daders een ruit van het betreffende pand ingegooid en een kluis weggenomen. De politie hield op 30 juli en 17 augustus al twee verdachten aan en sluit meer aanhoudingen in deze zaak niet uit. De verdachte is in verzekering gesteld.(Persbericht maandag 22 augustus 2005)

Op woensdag 24 augustus heeft de politie een 54-jarige verdachte aangehouden in verband met dezelfde woninginbraak in Langeweg. De 54-jarige man uit Klundert is ingesloten voor nader verhoor.

Twee mannen aangehouden wegens diefstal
ZEVENBERGEN: De politie hield op dinsdag 23 augustus twee personen aan in verband met diefstal. Een 26-jarige uit Roosendaal man nam twee dozen met nieuwe batterijen weg uit een bedrijf aan de Tradeboulevard. Hij zette de dozen bij de afvalcontainer. Later die dag wilde hij samen met een 27-jarige man uit Fijnaart de dozen ophalen. De mannen zijn bij het inladen van de buit aangehouden door medewerkers van het bedrijf en overgedragen aan de politie. Na verhoor zijn de verdachten met een proces-verbaal in vrijheid gesteld.

Man vliegt uit de bocht op A 29
WILLEMSTAD: Op dinsdagmorgen 23 augustus is een bestuurder van een personenauto uit de bocht gevlogen op de Rijksweg A 29 ter hoogte van Willemstad. De auto raakte bij het ongeval zwaar beschadigd, de 59-jarige bestuurder uit s Gravendeel bleef ongedeerd.

Politie neemt aangifte op van diefstal rollator
ZEVENBERGEN: De politie heeft aangifte opgenomen van diefstal van een rollator. Tussen vrijdag 19 augustus en zaterdag 20 augustus is de rollator weggenomen voor een woning aan de Noordamlaan. De 58-jarige eigenaresse is door de diefstal zeer onthand omdat zij zeer slecht ter been is.

Auteur: Inge Rijgersberg