Gemeente Den Haag

augustus 2005
Jongeren maken Den Haag (23 augustus)

De zitzak is het symbool van de site die morgen feestelijk wordt gelanceerd. Feestelijk om twee redenen, vindt Marnix Norder. De site is net als de zitzak gewoon erg lekker en praktisch en dus proberen we op allerlei manieren aandacht ervoor te trekken. Vandaar het bescheiden feestje op 24 augustus bij café Plein 19, waarbij tussen 14.30 en 16.00 uur de geboorte van de site gevierd wordt en iedereen van harte welkom is. Wil je kans maken op zon lekkere praktische zitzak, kom dan morgen naar het plein.

De vier Haagse woningcorporaties, Vestia, Duwo, Staedion en Haag Wonen, het Jongeren Informatie Punt JIP en wethouder Norder zullen op dat moment als trotse ouders hun kind aan de wereld presenteren. De site is bedoeld als service naar jongeren. Uit overleg met jongeren en studenten bleek dat zij moeite hadden met, waar en hoe ze moesten zoeken naar woonruimte. De nieuwe site www.ikzithier.nl moet dit verhelpen.

Maar het gaat niet alleen om zoeken. Er moet dan ook wel wat te vinden zijn. Daarvoor zijn met Duwo afspraken gemaakt om jaarlijks extra jongerenwoningen te realiseren. Draagt Staedion bij in de vorm van het househopping project, waarbij woningen die onder de sloophamer gaan tijdelijk aan studenten worden verhuurd. Met Vestia heeft de gemeente een convenant kamerverhuur gesloten. En Haag Wonen is een project voor zorgjongeren gestart. Als laatste moet het Huurteam Den Haag ervoor zorgen dat woningen een goede prijs kwaliteit verhouding hebben en er zo dus ook voldoende betaalbaar aanbod blijft.
Kortom, allemaal maatregelen die ervoor moeten zorgen dat jongeren makkelijk woonruimte vinden in onze stad. Met als uiteindelijke doel dat ze hier ook blijven wonen, want zonder jongeren heeft Den Haag geen toekomst.