Gemeente Den Haag

augustus 2005
Nieuw fietspad tussen Spoorlaan en station Ypenburg (24 augustus)

Er komt een nieuw fietspad tussen de Spoorlaan en het nieuwe station Ypenburg. Dat heeft het college van Burgemeester en Wethouders besloten. De inspraakreacties zijn voor de gemeente aanleiding om nader te kijken naar maatregelen om de veiligheid van fietsers op de Spoorlaan te verbeteren. Ook de fietsoversteek over de Westvlietweg wordt gewijzigd. Er worden twee nieuwe fietsoversteken dichter op de kruising aangelegd.

De nieuwe fietsroute volgt vanaf de Westvlietweg de bestaande Spoorlaan. Vanaf het punt dat de Spoorlaan afbuigt in de richting van TNO, begint het nieuwe fietspad. Dit fietspad komt evenwijdig te liggen aan de A12 en tussen de twee sloten. Na de kruising bij de Goowetering loopt het fietspad door langs de Plas van Reef. De fietsroute sluit vervolgens aan op de kruising met de Ypenburgse Stationsweg.

De route maakt onderdeel uit van de regionale route tussen Den Haag en Gouda. Het nieuwe fietspad leidt tot een circa 800 meter kortere fietsroute op deze regionale verbinding en zorgt ook voor een snellere fietsverbinding tussen Ypenburg en Leidschendam-Voorburg. Wethouder Bruno Bruins (Verkeer): De gemeente verwacht eind 2005 te starten met de aanleg die in totaal 910.000 kost. Het is één van de 30 projecten uit het Haags fietsprogramma. Eind 2006 moet dat programma leiden tot circa 15 kilometer nieuwe fietspaden en -stroken. Met het fietsprogramma is een investering van 10 miljoen euro gemoeid.