Gemeente Leeuwarden

PvdA PvdA

PvdA: Aandacht voor herstel kerken-,jaag- en voetpaden

Bron: PvdA Leeuwarden (29-08-2005)
Schriftelijke vragen van de fractie van de PvdA aan burgemeester en wethouders als bedoeld in artikel41,eerste lid, van het reglement van orde van de gemeenteraad van de gemeente Leeuwarden.

Leeuwarden,24 augustus 2005

Geacht college,

Voor de vakantie is het landschapsontwikkelingsplan voor de Stadsregio Leeuwarden gepresenteerd. In deze ontwikkelingsvisie worden zes koepelprojecten uitgewerkt. Voor drie wordt een projectvoorstel gedaan. Een hiervan is het projectvoorstel tot herstel van kerken-,jaag-en voetpaden.

Meer dan vijf jaar geleden heb ik het herstel en onderhoud van oude paden aan de orde gesteld. Ik heb met name aandacht gevraagd voor het Jelsumerbinnenpad,een eeuwenoud pad met grote cultuurhistorische waarde. In de commissie voor de Stadsontwikkeling heeft de betreffende wethouder meerdere malen naar aanleiding van mijn vragen geantwoord dat het college "binnenkort" met een nota betreffende de paden zou komen. Tot nu toe heeft geen nota mij bereikt.

Het verschijnen van het projectvoorstel tot herstel van kerken-,jaag-en voetpaden geeft mij aanleiding tot het stellen van de volgende vragen:

Hoe ver is de inventarisatie van bedoelde paden intussen gevorderd en wanneer kunnen we de resultaten tegemoet zien?


1. Is de eigendomssituatie onderzocht?
2. Is de onderhoudstoestand geinventariseerd?
3. Wat wordt er gedaan aan onderhoud?
4. Is er een budget voor onderhoud?
5. Wanneer wordt het Jelsumerbinnenpad en de oude aftakking naar de Vierhuisterweg aangepakt?

6. Wanneer wordt het Landschapsontwikkelingsplan in de commissie SO behandeld?

Hendrik ten Hoeve,
Partij van de Arbeid Leeuwarden