Provincie Flevoland



Provincie Flevoland draagt bij aan kennisoverdracht energieteelten

De provincie subsidieert het project Promotie bio-energie Flevoland van DLV Plant , PPO-AGV en ASG met een maximum bijdrage van 10.000 euro.

De samenwerkende voorlichtings- en onderzoeksorganisaties voeren het project grotendeels uit tijdens de Landelijke Demodagen Mest en Energie 2005 op 24 en 25 augustus in Lelystad. De provincie draagt financieel voor bijna een derde bij aan de activiteiten die speciaal gericht zijn op Flevoland. Het betreft de excursies naar de demovelden, de informatiebrochure en het minisymposium, allen gericht op energieteelten.

De provincie heeft daarbij voor ogen dat akkerbouwers met de opgedane kennis een afweging kunnen maken of energieteelt hun een economisch en teeltkundig perspectief biedt en weten hoe ze het moeten aanpakken. Dit kan gericht zijn op de productie van biogas, bio-olie of bioethanol. De provincie acht dat van belang, omdat zij een bijdrage wil leveren aan het behalen van de Kyotodoelstellingen. Ook wil zij nieuwe ontwikkelingen stimuleren die mogelijk leiden tot aanvullende inkomsten voor agrariërs. Dit is voor veel akkerbouwers, mede als gevolg van de daling van de suikerbietenprijs, gewenst.

Meer informatie en het programma van de Landelijke Demodagen Mest en Energie 2005 op 24 en 25 augustus in Lelystad staat op
mestenergie2005.nl.