Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


P E R S B E R I C H T


24 augustus 2005


PUTTEN - Zeven vissers in de fout


De politie heeft dinsdagavond (23/08) op Strand Nulde tijdens een controle zeven vissers een boete gegeven voor het overtreden van de visserijwet. De politie controleerde vijf snelle motorboten en 36 vissers. Van hen viste één met levend aas, een andere visser viste zonder vergunning, en vijf vissers waren niet in het bezit van een sportakte.


HATTEM - Man met hakbijl bedreigd en mishandeld


De politie onderzoekt een incident waarbij op dinsdagavond (23/08) op de Dorpsweg een 18-jarige met een hakbijl zou zijn bedreigd. De politie kreeg rond 19.15 uur melding dat iemand met een bijl bedreigd zou zijn en trof het slachtoffer aan met een bebloede kras in zijn nek aan. De politie hield een 49-jarige plaatsgenoot aan. De politie bracht de verdachte over naar het politiebureau in Apeldoorn en onderzoekt de juiste toedracht van de bedreiging en mishandeling.


HARDERWIJK - Diefstal van portemonnee na smoes
Een op leeftijd zijnde vrouw in Harderwijk mist sinds dinsdagmiddag haar portemonnee met onder meer haar rijbewijs en geld nadat een onbekende vrouw met een smoesje aan haar deur was geweest. De onbekende vrouw kwam rond 16.30 uur bij haar woning aan de Parallelweg en vroeg waar kippen verkocht werden. De bewoonster ging met de vrouw naar buiten om uit te leggen waar kippen verkocht zouden worden. Bij terugkeer was haar portemonnee verdwenen en duidelijk is, dat iemand in het gezelschap van de onbekende vrouw is geweest en kans heeft gezien om naar binnen te sluipen. De eigenares deed aangifte bij de politie die een onderzoek instelt.


HARDERWIJK - Politie treft inbrekersgereedschap aan
De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag (24/08) op de Lorentzstraat in een auto inbrekersgereedschap aangetroffen en de inzittenden voor onderzoek aangehouden. De politie controleerde woensdagmorgen vroeg rond 01.55 uur een auto met drie jonge-mannen (18,20 en 22 jaar) uit Utrecht en uit Driebergen-Rijsenburg. De politie trof in de auto een tas aan met onder meer een zelfgemaakte slotentrekker, schroevendraaiers en een waterpomptang. Bovendien lag er in de auto een busje traangas. Op het politiebureau bleek dat de 18-jarige nog een boete had open staan van ruim 730 euro en waarbij tevens de auto waarin hij werd aangetroffen buiten gebruik kon worden gesteld. De auto is dus op het politiebureau achtergebleven en later die nacht is het trio heengezonden.


EPE - Schennispleger actief

Een inwoonster van Epe trof dinsdagmiddag in een bosje aan de Sint Antonieweg een schennispleger aan. De vrouw was met haar kinderen aan het wandelen en zag rond 15.00 uur een man in de bosjes staan. De man zei haar goedendag terwijl hij zich stond te bevredigen. De vrouw schrok enorm en lichtte de politie in die een onderzoek instelt.


Einde berichten


Nadere informatie:

Bureau Communicatie

Persvoorlichting

Anton de Ronde 055 - 548 60 52

Bert Top 055 - 548 60 58


---- --