Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Achterhoek


P E R S B E R I C H T


24 augustus 2005


Varsseveld - Gewond na aanrijding


Een 76-jarige automobilist en zijn 71-jarige echtgenote uit Lelystad raakten dinsdagmiddag gewond na een aanrijding. De man reed rond 16.30 uur over de Burg. Van de Zandestraat. Hij verleende op de kruising met de Aaltenseweg geen voorrang aan een 34-jarige bestuurder van een vrachtwagen uit Lochem. Een aanrijding was het gevolg, waarbij de 76-jarige man bekneld raakte in de auto. De brandweer moest er aan te pas komen om de man uit de auto te bevrijden. Het echtpaar werd met onbekende verwondingen per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De vrachtwagenchauffeur bleef ongedeerd.


Loil - Inbraak in kantine


In een kantine, in gebruik bij meerdere verenigingen, aan de Wehlseweg werd in de nacht van maandag op dinsdag ingebroken. Men wist binnen te komen door een deur te forceren. Weggenomen werd een kluis met daarin een onbekend geldbedrag. De politie is een onderzoek gestart.


Doetinchem - Aanhouding na winkeldiefstal


Een 19-jarige jongeman zonder vaste woon- of verblijfplaats werd dinsdagmorgen betrapt bij een supermarkt aan de Rozengaardseweg. Hij had goederen ter waarde van E 5,50 weggenomen zonder af te rekenen. Dit werd gezien door winkelpersoneel en de politie werd gewaarschuwd. De jongeman werd aangehouden en de politie maakt proces verbaal op.


Doetinchem - Dronken man veroorzaakt overlast


Agenten hebben dinsdagmorgen een 36-jarige Zwollenaar aangehouden. De man veroorzaakte in de Hamburgerstraat in beschonken toestand overlast. Tevens had hij bij twee winkels in de straat een zonnebril en twee flessen wijn weggenomen. Bij de aanhouding verzette de man zich hevig. De man werd in verband het onderzoek ingesloten in een politiecel en in verzekering gesteld.


Winterswijk - Winkeldiefstal


Agenten hebben dinsdagmiddag twee inwoners, 41 en 36 jaar, uit Dronten aangehouden. De twee worden er van verdacht bij een winkel in de Misterstraat diverse goederen, waaronder scheermesjes en cosmetica, weggenomen te hebben zonder te betalen. Eén van de twee kon door winkelpersoneel staande gehouden worden. De ander kon even later verderop in de straat aangehouden worden. Zij werden beiden ingesloten.


Doetinchem - Aanhouding na belediging


Een 43-jarige Doetinchemmer werd dinsdagmiddag door agenten aangehouden. De man reed op zijn bromfiets in het voetgangersgebied van de Boliestraat. Agenten wilden de man hiervoor bekeuren. De man wilde zich niet legitimeren en begon de agenten te beledigen. Hierop werd hij aangehouden en kreeg in overleg met justitie een boete van E 130,-.


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:

Bureau Communicatie

Persvoorlichting

Anton de Ronde 055 - 548 60 52

Bert Top 055 - 548 60 58


---- --