Gemeente Almere

De tien genomineerden voor Horecaprijs bekend

Op woensdag 24 augustus heeft de wethouder Economische Zaken, Douwe Halbesma, de genomineerden van de Horecaprijs Almere 2005 bekend gemaakt tijdens een perslunch in het gemeentehuis. Uit de vele aanmeldingen van inwoners en bedrijven heeft de jury 10 genomineerden geselecteerd. De genomineerden zijn: Wokrestaurant Atlantis, Brasserie Bakboord, Brasserij De Bergerrie, De Chinese Muur, Brasserie De Kemphaan, Ristorante Musica, Grieks Restaurant Olympia, Feduzzis Ristorante Da Sergio, Sensei Haven en Spijslokaal Almere. Zij maken 10 oktober a.s. kans om uitgeroepen te worden tot Almeerse horeca-ondernemer van het jaar.

Eén winnaar
Uit de 10 genomineerden kiest de deskundige jury één winnaar. Zij zal daarbij kijken of het restaurant een voorbeeldfunctie heeft voor collega-ondernemers, hoe klantgericht het is en naar de presentatie van het bedrijf en product. De jury beoordeelt ook de verhouding prijs/kwaliteit, menu- en wijnkaart, service, gastgerichtheid, inrichting en sfeer.

Jury
Voorzitter van de jury is wethouder Economische Zaken, Douwe Halbesma. De overige juryleden zijn topkok Rob Kranenborg, Ingrid Houtkooper, communicatiemanager van Yakult en Thom Ummels, directeur van Stichting Stadspromotie.

Prijsuitreiking
Op 10 oktober wordt de Horecaprijs 2005 uitgereikt. De prijs bestaat naast de eer en publiciteit uit een wisseltrofee, vervaardigd door de Almeerse kunstenares Henriette Evenhuis. De 9 overige genomineerde restaurants krijgen in ieder geval een oorkonde.

Jaarlijkse prijs
De gemeente Almere gaat de Horecaprijs jaarlijks uitreiken. De prijs, een fraaie wisseltrofee, wordt toegekend aan een Almeerse markante horeca-ondernemer en zal elke keer een ander thema krijgen. Voor de komende 2 jaar is het thema Beste restaurant. De nieuwe trofee wordt uitgereikt door wethouder Douwe Halbesma. Het initiatief wordt ondersteund door Koninklijk Horeca Nederland afdeling Almere, de Stichting Stadspromotie Almere (SSA) en NORT (Nederlandse Ondernemers in Recreatie en Toerisme) Flevoland.

Meer informatie over de Horecaprijs vindt u op
www.almere.nl/horecaprijs.