Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van woensdag 24 augustus

Alkmaar 24-08-2005 - 14.30 uur

Fietser gewond na aanrijding.

Hoorn, dinsdag 23 augustus 2005.

Dinsdagmiddag vond een aanrijding plaats op de kruising van de Blokmergouw met de Nieuwe Steen. De bestuurder van een personenauto, een 57-jarige inwoner van Hoorn, reed over de Nieuwe Steen en verleende op de kruising geen voorrang aan een fietser, een 18-jarige inwoner van Hoorn. De fietser raakte bij de daarop volgende aanrijding gewond aan zijn arm. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis in Hoorn waar hij is opgenomen.

Jongen aangehouden na bedreiging.

Alkmaar, dinsdag 23 augustus 2005.

Dinsdagmiddag werd een 17-jarige jongen uit Alkmaar aangehouden op de Laat. De jongen had kort daarvoor een vrouw bedreigd met een mes. De vrouw vroeg een groepje jongelui waar de verdachte deel van uit maakte, of zij zich bij de toegangsdeur van het bedrijf waar de vrouw werkt, wilde verwijderen. De verdachte uitte hierop een aantal beledigingen in de richting van de vrouw en bedreigde haar vervolgens te steken met een mes. De jongen is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Snelheidscontrole

Slootdorp, dinsdag 23 augustus 2005.

Dinsdagmiddag werd een snelheidscontrole gehouden op de Westerterpweg, op een weggedeelte waar een snelheidslimiet geldt van 50 km/u. Er waren 350 voertuigen die het meetpunt passeerden. Hiervan reden 54 te snel. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 89 km/u.

Bovenkarspel, dinsdag 23 augustus 2005.

Dinsdagmiddag werd een snelheidscontrole gehouden op de Dijkgraaf Grootweg op een weggedeelte met een snelheidslimiet van 50 km/u. Er waren 200 voertuigen die het meetpunt passeerden. Hiervan reden 8 te snel. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 70 km/u. Er daarnaast nog een bestuurder bekeurd omdat hij op dezelfde weg reed met een snelheid van 94 km/u terwijl op die plaats een snelheidslimiet geldt van 80 km/u.

Rijden onder invloed, zonder rijbewijs in een niet verzekerde auto.

Alkmaar, dinsdag 23 augustus 2005.

Dinsdagmiddag werd een 42-jarige man uit Alkmaar aangehouden op de Schoklandstraat. De man zat in een auto die geparkeerd stond op het trottoir. Toen surveillerende agenten de man wilde bekeuren gaf hij aan niet de bestuurder en/of eigenaar van de auto te zijn. Bij controle bleek dat de auto niet was verzekerd. Hiervoor werd een kennisgeving van bekeuring uitgeschreven. Daarnaast bleek dat de man die in de auto zat een ontzegging had van de rijbevoegdheid. Toen de agenten wegreden zagen zij dat de verdachte eveneens wegreed. Hierop is hij aangehouden. Het bleek dat hij alcohol had gedronken. Hij blies 395 ug/l., nagenoeg tweemaal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l.

Spanbroek, woensdag 24 augustus 2005.

In de nacht van dinsdag op woensdag werd een 34-jarige man uit Opmeer aangehouden op de Kaag. De man reed daar als bestuurder van een bedrijfswagen terwijl bij controle bleek dat hij alcohol had gedronken. Hij blies 400 ug/l. Dat is nagenoeg tweemaal de toegestane hoeveelheid.

Heiloo, woensdag 24 augustus 2005.

In de nacht van dinsdag op woensdag werd op de Dokterslaan een 24-jarige bestuurder van een personenauto uit Alkmaar aangehouden. Agenten constateerden dat de man alcohol had gedronken. Hij wilde echter niet meewerken aan een blaasproef. Ook nadat van hem was gevorderd om daaraan mee te werken bleef hij weigeren. Het rijbewijs van deze bestuurder is ingevorderd.

Politie zoekt getuige van een aanrijding

Alkmaar, dinsdag 23 augustus 2005.

De politie is op zoek naar getuigen van een aanrijding die maandag 22 augustus omstreeks 15.30 uur plaatsvond op de rotonde van de Laan van Bath - Laan van Darmstadt - Laan van Brussel. Een 54-jarige vrouw werd op de rotonde aangereden door een tot nu toe onbekende bestuurder van een personenauto. Hierbij raakte de vrouw gewond aan haar borst en werd haar fiets vernield. Na de aanrijding reed de personenauto door. Het slachtoffer werd geholpen door een 40 á 50 jarige man, vermoedelijk een medewerker van de plantsoenendienst. De vrouw verklaarde dat er nog meer mensen getuigen waren geweest van deze aanrijding onder andere een vrouw met een kind achter op de fiets en een automobilist. De politie wil graag met hen in contact komen. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie in Alkmaar, telefoon 0900-8844. De dader reed in een donkerkleurige, mogelijk donkerrode auto en vermoedelijk van het merk Volkswagen, type Golf.

Snorfietster gewond.

Bovenkarspel, dinsdag 23 augustus 2005.

Dinsdagmiddag raakte een 56-jarige vrouw uit Bovenkarspel gewond bij een aanrijding op de kruising van Hoofdstraat met de Stationslaan. De vrouw reed over de Hoofdstraat en werd op de kruising aangereden door een personenauto, bestuurd door een 37-jarige vrouw uit Oosterblokker. Deze naderde de kruising uit tegenovergestelde richting en wilde linksaf slaan. Daarbij gaf zij geen voorrang aan de snorfietster. Bij de aanrijding raakte de laatstgenoemde gewond aan haar hoofd en been. Zij is overgebracht naar het ziekenhuis.

Diefstal videoapparatuur

Hoorn, dinsdag 23 augustus 2005.

Dinsdagavond werd een inbraak gepleegd in een bedrijf aan de Grote Noord. Buurtbewoners ontdekte de inbrekers op heterdaad. Zij hadden een raam opengebroken om in het pand te komen. Vanuit het bedrijf werd videoapparatuur, waaronder een aantal cameras weggenomen. Op het moment dat de inbrekers, vermoedelijk drie, het pand verlieten werden zij gezien door een aantal getuigen. Hierop rende zij weg. Vermoedelijk zijn zij daarna weggereden in een groene personenauto mogelijk van het merk Volkswagen Golf. Op dit moment is niet bekend wat er precies uit het bedrijf is weggenomen.

Man aangehouden na vechtpartij

Wervershoof, dinsdag 23 augustus 2005.

Dinsdagavond is een 23-jarige man uit Wervershoof aangehouden op de Dorpsstraat. De man was het vechten met zijn ex-vriendin. Getuigen vertelden dat de man de vrouw op de grond gooide waarbij zij met haar hoofd op de straat terecht kwam en buiten bewustzijn raakte. De vrouw is met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Hoorn. De verdachte is na zijn aanhouding ingesloten.

Man aangehouden na mishandeling

Bergen, woensdag 24 augustus 2005.

In de nacht van dinsdag op woensdag is een 49-jarige man uit Bergen aangehouden in zijn woning. Hij wordt er van verdacht een 40-jarige vrouw uit Bergen eerder in de avond te hebben mishandeld in haar woning. De verdachte belde aan bij het slachtoffer en begon, nadat zij de deur had geopend op haar in te slaan. Hierbij raakte zij onder andere gewond in haar gezicht. Aanleiding van de mishandeling is vermoedelijk een zakelijk geschil tussen de vriendin van de man en het slachtoffer. Nadat de verdachte de woning had verlaten kon het slachtoffer de politie in kennis stellen. Na zijn aanhouding is de man voor verder onderzoek ingesloten.

Inbraak buurthuis.

Den Helder, woensdag 24 augustus 2005.

In de nacht van dinsdag op woensdag werd ingebroken in een buurthuis aan de Drooghe Bol. Men kwam in het pand door het verwijderen/vernielen van een lichtkoepel. Vanuit het clubhuis werden geld weggenomen. Het is niet bekend om hoeveel geld het gaat.