Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Tilburg (24/8)

TILBURG, 24 augustus 2005

Agenten van het Tilburgse Veelplegersteam betrappen drugsdealer

TILBURG Agenten van het Tilburgse Veelplegers Team (TVT) hebben gistermiddag rond tien voor één aan de Van Vollenhovenstraat in Tilburg, een 19-jarige man uit Tilburg aangehouden. De man werd betrapt bij het dealen in harddrugs. De politie heeft een gripzakje met harddrugs en 415 euro die de dealer bij zich had in beslag genomen. Ook een mes en twee mobiele telefoons die de dealer in de kleding had zitten zijn in beslag genomen.

Agenten van het TVT zagen de dealer met een 45-jarige man voor het eerst in de Willem II straat in Tilburg. Omdat de agenten wisten dat de 19-jarige Tilburger zich in het verleden al eerder had schuldig gemaakt aan het dealen van harddrugs besloten zij de dealer te observeren en via de Spoorlaan en het NS Plein kwamen zij in de Enschotsestraat in Tilburg terecht.

In de Enschotsestraat wordt er telefonisch contact gezocht met naar later bleek twee klanten die zij treffen in de Hoefstraat. Daar stellen de agenten vast dat er een levering van drugs plaatsvond waarop de agenten van het TVT ingrijpen.

De dealer is in het belang van het onderzoek in verzekering gesteld en de politie stelt een nader onderzoek in.

Agenten pakken winkeldief op

TILBURG In een doe-het-zelfzaak aan de Hestiastraat in Tilburg hebben agenten gistermiddag om halfvijf een 15-jarige Tilburgse jongen aangehouden. Hij was in deze winkel betrapt bij de diefstal van acht batterijen. Via het Buro HALT zal er voor de jongen naar een passende straf worden gezocht.

Politie bekeurt 66 weggebruikers bij verkeerscontrole

TILBURG Agenten van het politieteam Binnenstad hebben gistermiddag op de Schouwburgring en de Noordhoekring een verkeerscontrole gehouden. Bij deze controle hebben agenten in totaal 66 bekeuringen uitgedeeld.

34 automobilisten droegen geen gordel
14 bromfietsen hadden hun voertuig opgevoerd

1 automobilist had een wapenstok in zijn auto liggen
2 bromfietsers hadden geen gele plaat
5 bromfietser had geen bromfietscertificaat bij zich
4 automobilisten konden het rijbewijs niet tonen

3 bromfietsers droegen geen helm

1 bromfietser kon geen verzekeringsbewijs tonen.

HILVARENBEEK Op de Goirlesedijk in Hilvarenbeek, waar 80 kilometer per uur gereden mag worden, heeft de politie vanmorgen een snelheidscontrole gehouden. Er reden 75 weggebruikers langs de controlepost. Vijf van hen reden te hard. De hoogst gemeten snelheid was 116 kilometer per uur. Verder kreeg een weggebruiker een bon voor het niet handsfree bellen en twee scooters gingen op de bon omdat ze niet op de juiste plaats van de weg reden. Een scooterrijder droeg geen helm en kreeg daar ook een bekeuring voor.

Tilburger vernielt ruiten aan de Kruidenlaan

TILBURG Aan de Kruidenlaan in Tilburg hebben agenten gisteravond even voor acht uur een 32-jarige Tilburger aangehouden. De man wordt verdacht van de vernieling van een ruit van een woning aan de Kruidenlaan. De ruit werd met een ijzeren ketting ingeslagen. Kort voor de vernieling hadden de aangehouden verdachte en de bewoner van het huis waar de ruit werd ingeslagen onenigheid met elkaar gehad. Na onderzoek door de politie werd er kort daarna ook een 35-jarige bewoner van de Kruidenlaan aangehouden. Hij wordt ervan verdacht dat hij de 32-jarige Tilburger heeft bedreigd en mishandeld. De politie stelt een nader onderzoek in.

Dronken Tilburger veroorzaakt aanrijding

TILBURG Aan de Flaassendijk in Tilburg hebben agenten gisteravond om vijf voor zeven een 43-jarige Tilburger aangehouden. De man was betrokken bij een aanrijding. Hij was achter op een voorganger gereden. De agenten die bij de aanrijding komen constateren dat de Tilburger heeft gedronken. In het politiebureau blies de man bijna
2.20 promille. In verband met dit hoge alcoholpromillage hebben de agenten zijn rijbewijs ingevorderd. De Tilburger kreeg verder een rijverbod van 12 uur en de politie maakt proces-verbaal op.

TILBURG Aan de Zwartvenseweg in Tilburg hebben agenten vannacht om vijf over halfdrie een 33-jarige man uit Tilburg aangehouden. Bij een routinecontrole bleek dat de man met iets te veel drank op zijn auto bestuurde. In het politiebureau blies hij bijna 0.95 promille. De Tilburger kreeg hiervoor een rijverbod van drie uur en een geldboete.

Agressieve Tilburger vernielt ruiten sportcomplex

TILBURG Aan de Heereveldendreef in Tilburg hebben agenten gisteravond om tien voor halftien een 28-jarige man uit deze stad aangehouden. De man had bij het sportcomplex ruzie met zijn 21-jarige Tilburgse vriendin. Bij deze ruzie sneuvelde er twee ruiten van het sportcomplex. Getuigen hadden gezien wie de vernielingen pleegde en meldden dit bij de gealarmeerde politie. De verdachte was onder invloed van drugs en medicijnen. De politie stelt een nader onderzoek in en heeft gisteravond van de benadeelde een aangifte opgenomen.

Politie ruimt hennepkwekerijen

TILBURG Agenten van het politieteam Leijdal hebben gistermiddag aan de Blazoenstraat en de Ridderstraat in Tilburg twee hennepkwekerijen aangetroffen en geruimd.

In de Blazoenstraat in Tilburg werd o zolder een hennepkwekerij met 85 planten aangetroffen. Verder troffen agenten hennepafval van een vorige oogst aan. De kwekerij werd geruimd en tegen de eigenaar ervan, een 32-jarige Tilburger, maakt de politie proces-verbaal op. Van de aangetroffen hennepplanten heeft de politie enkele monsters genomen. Die worden nader onderzocht. De rest van de kwekerij werd vernietigd.

In de Ridderstraat in Tilburg trof de politie gistermiddag omstreeks halftwee in de woning van een 29-jarige Tilburger een kwekerij met 241 planten aan. De kwekerij stond op de zolderverdieping van deze woning. Door stroomleverancier Essent werd vastgesteld dat voor deze kwekerij de stroom werd afgetapt. De aangetroffen planten werden bemonsterd en vernietigd en tegen de bewoner wordt proces-verbaal opgemaakt.

Veelpleger aangehouden voor kledingdiefstal

TILBURG: Vanmiddag heeft een beveiligingsmedewerker omstreeks 13.00 uur, van een grote kledingzaak aan de Jan Heijnstraat een 47-jarige Tilburgse betrapt op winkeldiefstal. De dievegge probeerde de winkel te verlaten terwijl ze kleding ter waarde van 128 euro niet had afgerekend. De verdachte staat op de lijst van veelplegers. Ze is daarom in verzekering gesteld, conform de geldende afspraken met Justitie

Auteur: Carel Bouman en Willem van Hooijdonk