Ingezonden persbericht


Waller en Dill versterken formatie voor seizoen 2005-2006

Rotterdam Basketbal contracteert twee Amerikanen

ROTTERDAM - Rotterdam Basketbal heeft na het aantrekken van Joshua Helm voor het nieuwe seizoen, ook de tweede en derde Amerikaan aan de selectie van coach Erik Braal toegevoegd: forward John Waller en powerforward Anthony Dill.

Waller droeg van 2000 tot en met 2004 het shirt van Old Dominion University, de school waar de voormalige Nederlandse international Bert Kragtwijk in het verleden nog speelde. Het vierde en laatste jaar voor de Monarchs was na 29 duels zijn beste, met een gemiddeld van 12,6 punten, 5 rebounds en 1,5 assist. Van ODU verhuisde de forward naar IJsland, waar hij voor Haukar ging spelen. In 21 wedstrijd kwam Waller tot 20,6 punten, 8 rebounds en 4 assists per duel. De Amerikaan schoot op IJsland zijn tweepunters tegen 49,5 procent raak en zijn driepunters tegen 40.2 procent.

De derde Amerikaan voor de Rotterdamse formatie, Anthony Dill, heeft nog geen Europese ervaring. De powerforward kwam in zijn laatste jaar voor Texas State University in 27 duels tot een gemiddelde 14,9 punten, 6,8 rebounds en 1,2 assists. In acht van die 27 wedstrijden voor de Bobcats produceerde Dill een double-double en tekende in 23 van de 27 ontmoetingen in de NCAA voor meer dan tien punten en deed dat bovendien tegen een percentage van 55,2.

Rotterdam Basketbal contracteerde een maand geleden reeds Joshua Helm. De Amerikaanse forward van het IJslandse KFI uit Reykjavik werd op het eiland gekozen tot beste buitenlandse speler, MVP en beste forward van het seizoen 2004-2005. KFI speelde met een twaalfde plaats geen rol van betekenis in de strijd om de titel in de Intersport League, maar Helm maakte indruk met 819 punten in 22 duels, bijna de helft van de 1863 punten van zijn team. Dat deed de topscorer van IJsland met een gemiddelde van 37,2 punten per wedstrijd.

Dill, Waller en Helm, die met de nieuwe luchtvaartsponsor Continental Airlines naar Nederland werden gevlogen, vullen de bestaande basis van Rotterdam Basketbal aan. Die bestaat op dit moment uit international Vincent Krieger, Ron Borstel, Lucien Boldewijn, Aleksandar Lukic, Arvin Slagter en Ramon Siljade. Het bestuur van de club verwacht de komende weken de groep van coach Erik Braal te kunnen completeren.

Gegevens

John Henry Waller Anthony Dill

2 april 1982 27 oktober 1981

1.93 meter 2.00 meter
235 pound
Highlands High School Richardson High School
Old Dominion University Texas State University Haukar (IJsland)

---