Partij van de Arbeid


Den Haag, 24 augustus 2005


Nadere vragen van de leden Hamer en Stuurman (beiden PvdA) aan de minister van Sociale Zaken


over terugloop kinderopvang vanwege financiële redenen


1) Staat u nog steeds achter uw antwoorden op eerder door ons gestelde vragen, waarin u stelt dat er alleen sprake is van een tijdelijke terugval van 5% van ouders die voorheen wel gebruik maakten van de kinderopvang?


2) Verklaart u de berichtgeving in de Volkskrant dat veel kinderdagverblijven dichtgaan door de nieuwe wet als onjuist?


3) Kent u actuele cijfers die dit bericht tegenspreken?


4) Deelt u de mening van de heer Offermans dat er komend jaar meer overnames, sluitingen en zelf faillissementen zullen plaatsvinden in de kinderopvangbranche? Zo neen, welke gegevens liggen daaraan dan ten grondslag?


5) In hoeverre zijn de voorgenomen maatregelen van het Kabinet voldoende om een oplossing voor de terugloop in het gebruik van kinderopvang en het sluiten van kinderdagverblijven te bieden?


Toelichting: deze vragen zijn nadere vragen op eerder gestelde vragen van de leden Hamer en Stuurman (beiden PvdA) aan de minister van Sociale Zaken over terugloop kinderopvang vanwege financiële redenen (nr 1840 en 2037)


Vragen en nadere vragen van de leden Hamer en Stuurman (beiden PvdA) aan de minister van Sociale Zaken over terugloop kinderopvang vanwege financiële redenen (nr 1840 en 2037)
Volkskrant, 24-08-2005, Veel crèches dicht door nieuwe wet.