Politie Midden- en West Brabant

Politie op zoek naar getuigen steekincident

BERGEN OP ZOOM, 24 augustus 2005

BERGEN OP ZOOM: De politie van Bergen op Zoom is een onderzoek gestart naar aanleiding van de opname in een ziekenhuis in Bergen op Zoom van een 30-jarige inwoner van die plaats. De man werd aan het begin van de avond met enkele steekwonden opgenomen. De toestand van de man is stabiel, de verwondingen lijken niet levensbedreigend te zijn. De politie heeft een 25-jarige Bergenaar aangehouden die zich kort na het incident meldde aan het bureau aan de Jacob Obrechtlaan. Hij wilde daar aangifte doen van bedreiging. De politie vermoedt echter dat hij betrokken is bij het incident en is daarom aangehouden. De politie is op zoek naar getuigen omdat de toedracht van het incident en de plaats waar het gebeurd is nog niet duidelijk is.

De politie kreeg omstreeks 17.40 uur een melding van een bewoner aan de Casper Fagellaan. Een broer van deze melder zou ruzie hebben gehad met een broer van een buurvrouw. Daarbij was de broer met een mes gestoken. Hij was daarna naar een woning gelopen aan de van Slingelandstraat en van daaruit door bekenden van hem naar het ziekenhuis gebracht. Er zijn kennelijk al langer problemen tussen deze buren. De politie is daarvoor ook al eerder ter plaatse geweest.

Terwijl de politie op de twee adressen bezig was met een onderzoek, meldde de mogelijke tegenpartij, een 25-jarige inwoner van Bergen op Zoom, zich aan het bureau. Hij wenste aangifte te doen van bedreiging. Gelet op de overige aanwijzingen is hij echter aangehouden en ingesloten.

Op dit moment is nog niet duidelijk waar het incident precies heeft plaats gevonden, vermoedelijk in de omgeving van een van de genoemde straten. Er is nog geen Plaats Delict (PD) aangetroffen. Er is derhalve nog geen technisch onderzoek ingesteld. De politie is daarom op zoek naar getuigen en roept deze op zich telefonisch te melden via 0900-8844.

Auteur: Willem van Hooijdonk