Ingezonden persbericht

23 augustus 2005

VERONICA RADIOSCHOOL SELECTEERT 24 JONGE TALENTVOLLE RADIOMAKERS

Honderden jongeren tussen de 16 en 25 jaar hebben zich afgelopen zomer opgegeven voor de 'Klas van 24' aan de Veronica Radioschool. Zij maakten kans op een uitgebreide opleiding tot professioneel radiomaker op het gebied van productie, presentatie, techniek en redactie. Een unieke opleiding want het is de enige professionele radio-opleiding in de Benelux.

Zeventien jongens en zeven meisjes zijn uiteindelijk geselecteerd en vormen de 'Klas van 24'. Met een introductieweek wordt het allereerste jaar ingeluid. De 24 radiomakers in spé volgen hun opleiding in Hilversum in de multimediale klaslokalen van de Veronica Radioschool, waarbij de studenten de allernieuwste apparatuur tot hun beschikking krijgen. Aan het einde van de week zijn ze in staat een live-uitzending te verzorgen, wat ze dan ook zondag 28 augustus in de praktijk brengen op Kink FM met "spannende" interviews met o.a. De Jeugd van Tegenwoordig, Di-rect en The Sheer.

Na de introductieweek zullen de studenten een jaar lang lessen volgen en begeleid worden door professionals uit het vak. Daarbij volgt een ieder op eigen wijze een leergang op het vakgebied wat bij hem of haar past. Werkervaring zullen ze op doen door middel van een stage bij professionele radiostations als Radio Veronica, Kink FM, Sky Radio, Slam FM, FunX, RTV Noord-Holland en Salto. Diverse andere stations hebben hun medewerking inmiddels toegezegd en één student loopt al stage bij 3fm.

Naast een fysieke opleiding is de Radioschool een online platform voor radiominnend Nederland. Door middel van een lidmaatschap kunnen bezoekers van de website onder andere online cursussen volgen, worden uitgenodigd voor bijeenkomsten en kunnen via de website in contact komen met radiomakers uit het vak. Eind dit jaar gaat het eigen webstation van de Radioschool van start. Leden van de Radioschool kunnen daarvoor programma's aanleveren.

De Veronica Radioschool is een non-commercieel initiatief van Vereniging Veronica en is onderdeel van KINK FM. Veronica is al sinds de jaren zestig aktief op de Nederlandse radio. Ze heeft het radiolandschap drastisch veranderd en op een hoger professioneel niveau gebracht. Het gros van de huidige Nederlandse radiosterren is ooit begonnen bij Veronica en is daar met recht trots op. Veronica heeft een rijke traditie op het gebied van radio maken en voelt zich verplicht om deze traditie voort te zetten. Niet alleen met haar radiostations, maar ook met de Veronica Radioschool.

noot voor de pers,