Gemeente Amsterdam

Pluk de nacht op het Stenen Hoofd

15 augustus 2005
---
Johanneke Helmers

De definitieve programmering van het openlucht Filmfestival Pluk de Nacht is bekend. Het festival vindt wederom plaats op het Stenen Hoofd te Amsterdam. Ook dit jaar wordt een selectie vertoond van internationale speelfilms, documentaires en korte films die in reguliere bioscopen en filmhuizen niet te zien zijn.

Bezoekers kunnen elke dag, van 25 augustus t/m 4 september, terecht bij het Stenen Hoofd tussen 16.00 uur `s middags en 0.30 uur 's nachts voor een drankje aan de bar, bij diverse eetgelegenheden en om natuurlijk plaats nemen voor de openlucht bioscoop. De toegang is gratis.

Drinken en dansen

De films beginnen bij het vallen van de duisternis, rond 20.45 uur. Bij slecht weer wordt de voorstelling voortgezet in de binnenbioscoop. Na de film kan er geborreld en gedanst worden in het VEEM, dat zich op een steenworp afstand bevindt van Het Stenen Hoofd.

Samen film kijken tijdens Pluk de Nacht

Locatie

Pluk de Nachtvindt plaats op het Stenen Hoofd, aan de Westerdoksdijk naast de Silodam. Het voormalige havenhoofd bevindt zich op loopafstand van het Centraal Station en de Jordaan.

Op deze pagina Drinken en dansen Locatie Internet Pluk de Nacht