Ingezonden persbericht


Leiden, 22 augustus 2005

National Geographic presenteert in het Rijksmuseum voor Volkenkunde:Gezichten van de Wereld

25 augustus 2005 tm 29 januari 2006

In oktober bestaat het Nederlandstalige National Gographic magazine vijf jaar. Om dit lustrum te vieren is een fototentoonstelling samengesteld: Gezichten van de Wereld. Deze jubileumtentoonstelling in het Rijksmuseum voor Volkenkunde toont de mooiste portretten van de twintigste eeuw.

De selectie bevat foto's van mensen uit allerlei windstreken en culturen en is onderverdeeld in periodes die worden bepaald door de veranderende techniek van de fotografie. Van de logge camera's en lange belichtingstijden van vroeger tot de komst van de kleurenfilm en de moderne apparatuur die de portretfotografie een nieuwe, informele spontaniteit hebben gegeven. De foto's weerspiegelen de bijzondere kwaliteit van 's werelds beste fotografen en tonen de universele zeggingskracht van het menselijk portret.

National Geographic Society

De National Geographic Society is in 1888 opgericht 'ter vergroting en verspreiding van geografische kennis' en is een van de grootste wetenschappelijke en educatieve non-profit organisaties ter wereld. Sindsdien heeft d eorganisatie wetenschappelijk onderzoek gefinancierd op gebied van wildlife, natuur en milieu, archeologie, geschiedenis, wetenschap en cultuur. Dezez waardevolle kennis over onze fascinerende wereld wordt gedeeld met de lezer van het National Geographic Magazine in reportages met boeiende fotografie.

b6a7d5.jpgNational Geographic presenteert in het Rijksmuseum voor Volkenkunde:

Gezichten van de Wereld

25 augustus 2005 tm 29 januari 2006

Galerijtentoonstelling in het Rijksmuseum voor Volkenkunde

Steenstraat 1 Leiden

T 071 5168 800

www.rmv.nl info@rmv.nl

Openingstijden: di tm zo 10-17 uur. Ma, 3 okt, 25 dec en 1 jan gesloten

Museumentree: 7,50, 4,00, MK geldig (vanaf 7 oktober ¤ 1,00 toeslag voor de tentoonstelling 'AUSTRALIË, het land en de mensen')



Ingezonden persbericht