Gemeente Breda

Wethouder Oomen neemt huisvesting reddingsbrigade Asterdplas officieel in gebruik

Asterd_grt.jpg

Op donderdag 25 augustus om 15.30 uur neemt wethouder Oomen samen met vrijwilligers van de Reddingsbrigade de nieuwe huisvesting van de Reddingsbrigade aan de Asterplas officieel in gebruik

De huisvesting is in samenspraak met de buurtbewoners, de Reddingsbrigade, de BSW en de gemeente tot stand gekomen.

De nieuwe huisvesting aan de Asterdplas, waarin ook een EHBO-kamer met toebehoren, is half april opgeleverd.

De twee containers naast het huisje blijven permanent aanwezig als opslagplaats voor het materiaal van de Reddingsbrigade en van de onderhoudsploeg van de plas.

Van de derde week van april tot 1 oktober huurt de gemeente vrijwilligers van de Reddingsbrigade in om de plas te bewaken.

De vrijwilligers van de Reddingsbrigade zijn in de weekenden en op feestdagen bij temperatuur boven de 20 graden en bij minder dan 60% kans op neerslag, aan de plas te vinden.

Als de reddingsbrigade niet aanwezig is kan vanuit het huisje eerste hulp worden verleend bij bijvoorbeeld wespensteken.

De onderhoudsploeg van de BSW en de Reddingsbrigade waren voorheen gehuisvest in twee containers aan de plas. Op verzoek van bewoners is gekeken om de huisvesting te verplaatsen naar een centraal punt waar de plas geheel te overzien is en de bereikbaarheid voor de EHBO-ers gegarandeerd. Met de beschikbare gelden uit het Meerjarenplan Uitvoering Beheer Buitenruimte (MUBB-gelden) is de nieuwe huisvesting gefinancierd.

Breda, 23 augustus 2005