Gemeente Capelle a/d IJssel

Capelle werkt aan

Afsluiting rotonde Slotlaan

Van donderdagavond 25 augustus om 19.00 uur tot vrijdagmorgen 26 augustus om 7.00 uur wordt er gewerkt aan de rotonde in de Slotlaan. De rotonde wordt voorzien van nieuwe wegmarkering. Ook worden er scheidingsbanden aangebracht om een betere scheiding te krijgen tussen de rijbaan voor het autoverkeer en de fietsstrook. Daarnaast wordt de wegmarkering op de toevoerwegen naar de rotonde aangepast.

Om deze werkzaamheden uit te kunnen voeren, wordt de rotonde voor alle verkeer afgesloten. Omdat dit zeer ingrijpend is, worden de werkzaamheden in de avond en nacht uitgevoerd om de verkeershinder zoveel mogelijk te beperken. Als door slecht weer het werk niet kan worden uitgevoerd, worden de werkzaamheden opnieuw ingepland.

Omleiding

Als de rotonde is afgesloten, wordt het verkeer via de omliggende straten omgeleid. Zo wordt het verkeer dat komt vanaf de dijk via de Slotlaan omgeleid via het Slotplein naar de Rembrandtsingel.

Het verkeer vanaf de Rembrandtsingel wordt omgeleid via de Meindert Hobbemastraat en Paulus Potterlaan naar de Slotlaan. Het verkeer vanaf de Slotlaan wordt omgeleid via de De Genestetstraat en Vondellaan naar de Da Costasingel. Tot slot wordt het verkeer vanaf de Da Costasingel omgeleid via de Rozenburcht naar de Slotlaan.

Afsluiting Slotlaan

Vanaf maandag 29 augustus worden er werkzaamheden uitgevoerd aan de waterverbinding (duiker) onder de Slotlaan, ter hoogte van de P.C. Boutenssingel. Het asfalt van de weg aan beide zijden van de duiker is erg verzakt. Enkele maanden geleden is er een noodreparatie verricht. Nu wordt er een ingrijpende reparatie uitgevoerd. Bij het herstellen van de overgangsconstructie van de duiker wordt ook de verkeersdrempel voor de duiker betrokken. Hierdoor ontstaat er één snelheidsremmend plateau. De werkzaamheden duren ruim twee weken. Als alles volgens planning verloopt, wordt de weg op dinsdag 13 september weer voor het verkeer opengesteld.

Omleiding

Als de Slotlaan tussen de P.C. Boutenssingel en de Paulus Potterlaan is afgesloten, wordt het verkeer omgeleid via de Da Costasingel en de P.C. Boutenssingel.

Afsluiting Kanaalweg

In de Kanaalweg bevindt zich de brug over de Ringvaart. Ook zit in deze weg ter hoogte van de

s-Gravenweg een duiker (waterverbinding). Het asfalt voor beide constructies is zo verzakt dat een reparatie noodzakelijk is. Ook andere stukken asfalt in de Kanaalweg worden gerepareerd. Om deze werkzaamheden uit te kunnen voeren, wordt de Kanaalweg afgesloten voor het doorgaande verkeer. De werkzaamheden zijn gepland van woensdagavond 31 augustus om 19.00 uur tot donderdagmorgen 1 september om 7.00 uur.

Omdat dit zeer ingrijpend is, is besloten om de werkzaamheden in de avond en nacht uit te voeren om de verkeershinder zoveel mogelijk te beperken. De aanliggende woningen en bedrijven blijven gedurende de afsluiting bereikbaar vanaf de kant van de Capelseweg/Bermweg. De s-Gravenweg blijft bereikbaar vanaf de Abram van Rijckevorselweg. Als door slecht weer het werk niet kan worden uitgevoerd, worden de werkzaamheden opnieuw ingepland.

Omleiding

Als de Kanaalweg tussen de Bermweg en de s-Gravenweg is afgesloten, wordt het verkeer omgeleid vanaf de Capelseweg via de Bermweg, Schenkelsedreef en Abram van Rijckevorselweg en vanaf de Rivierweg via de Abram van Rijckevorselweg, Schenkelsedreef en Bermweg.