Politie Hollands Midden

Datum: 25 augustus 2005

----------------- Bureau Communicatie is op donderdag vanaf 10.00 uur tot en met 13.00 uur niet te bereiken. Voor dringende vragen is de piketfunctionaris volgens de regeling bereikbaar. ---------------------------

Katwijk Verkrachting blijkt verzonnen Het bericht wat gisteren is verzonden over een mogelijke zedenzaak die zou hebben plaatsgevonden in Katwijk in de ochtend van woensdag 24 augustus blijkt verzonnen. Het 15-jarige meisje heeft bekend dat het verhaal over de zedenzaak niet waar is. De politie onderzoekt waarom zij het verhaal heeft verzonnen en overweegt of zij de kosten van de middelen die ingezet zijn, zoals de helikopter, zullen verhalen.

Katwijk Drie aanhoudingen De politie heeft op woensdag 24 augustus, omstreeks 16.00 uur, drie jongens aangehouden in de leeftijd van 15 jaar, allen afkomstig uit Katwijk. Een agent van Haaglanden, woonachtig in Katwijk, was in een garage aan de Hans van der Hoevenstraat een bromfiets opgevallen die een oud verzekeringsplaatje had. Hij kwam erachter dat de bromfiets gestolen was. Vervolgens zag hij drie jongens met de bromfiets bezig zijn en heeft hij deze drie aangehouden en overgegeven aan de politie van Katwijk. De jongens zijn gehoord en verklaarden niet op de hoogte te zijn dat de bromfiets gestolen was, één van de jongens had de bromfiets voor een laag bedrag gekocht. De politie zet het onderzoek voort. De jongens zijn aangemeld bij bureau HALT.

Noordwijkerhout Aanhouding na diefstal uit supermarkten

De politie heeft op woensdag 24 augustus, omstreeks 17.40 uur, twee mannen uit Kutno (Polen) aangehouden op verdenking van het plegen van diefstal uit supermarkten. Een medewerker van een supermarkt aan de Kornoeljelaan vermoedde dat drie mannen hadden gestolen uit de winkel en seinde de politie in. De politie trof twee van de mannen aan in de omgeving en sprak ze aan. In de kofferbak werden levensmiddelen gevonden die afkomstig waren van twee supermarkten. Enkele goederen bleken niet afgerekend te zijn. De politie heeft hierop de twee mannen aangehouden.

Sassenheim Onder invloed van drugs rijden

De politie controleerde op woensdag 24 augustus, rond 15.20 uur, op de Rijksweg A44 een 27-jarige automobilist uit Nieuwegein. De man zat achter het stuur en rookte een joint. De agenten verdachten de man dan ook van het rijden onder invloed en hielden hem aan. Hij gaf toe meerdere joints gerookt te hebben. De politie liet ter vaststelling van het gebruik en de mate van invloed op het weggedrag een bloedproef van de verdachte afnemen. Na het afnemen van deze proef mocht de man het bureau weer verlaten. Bij het bekend worden van de uitslag zal de politie proces-verbaal opmaken.

Leiden Onder invloed rijden De politie controleerde op donderdag 25 augustus, rond 02.45 uur, op de Bernhardkade een 25-jarige automobilist uit Leiden. De agenten stelden drankgebruik bij de man vast en hielden hem aan. Zijn ademanalyse gaf een uitslag van 265 ug/l. (limiet 220 ug/l.). Het was de derde keer binnen enkele jaren dat de man voor het rijden onder invloed werd aangehouden. Ook reed hij met een ongeldig verklaard rijbewijs. De politie maakt proces-verbaal op.

Leiden Aanhouding van lastige dronkaard

De politie hield op donderdag 25 augustus, rond 01.00 uur, op de Steenstraat een 32-jarige man uit Dokkum aan. De man was een café uitgezet nadat hij daar voor de nodige overlast had gezorgd. Hij verkeerde onder invloed van alcohol en vermoedelijk drugs. De politie heeft de zich verzettende man ingesloten. De politie maakt proces-verbaal op.

Leiden Aanhouding na brandstichting aan container

De politie heeft woensdag, omstreeks 16.45 uur, een 13-jarige jongen uit Leiden aangehouden op verdenking van brandstichting aan een bankje op het Strausspad en aan een container op de hoek Brahmslaan/ Tsjaikowskikade. Een getuige had een groepje jongens bij de container gezien. Deze zouden vervolgens zijn weggefietst. De politie sprak ter plaatse twee jongens aan die terug waren gekomen en hield de 13-jarige jongen aan als verdachte.

Alphen aan den Rijn Aanhouding na diefstal uit supermarkt

Een medewerker van een supermarkt aan de Julianastraat heeft op woensdag 24 augustus twee jongens van 13 en 15 jaar uit Alphen aan den Rijn aangehouden op verdenking van diefstal uit de winkel. De jongens hadden goederen in een rugtas gestopt zonder deze bij de kassa af te rekenen. De jongens werden betrapt en overgedragen aan de politie.

Leiden Aanhouding ter vaststelling identiteit

De politie controleerde op woensdagmiddag 24 augustus een aantal personen die zich ophielden op een plek aan het Stationsplein en waarvan de politie weet dat drugsgebruikers zich daar ophouden en mogelijk dealen. Bij die controle kon een naar later bleek 44-jarige man uit Amsterdam zich niet legitimeren. Om zijn identiteit vast te stellen werd hij aangehouden en naar het bureau overgebracht. De man kreeg een proces-verbaal en mocht daarna het bureau weer verlaten.

Bodegraven Aanhouding na beledigen parkeercontroleur

De politie hield woensdag 24 augustus, rond 16.50 uur, op de Nieuwe Markt een 24-jarige man uit Bodegraven aan. De man had daar een parkeercontroleur beledigd kennelijk uit onvrede over het uitschrijven van een bekeuring. Hij kreeg deze bekeuring voor het parkeren van zijn auto binnen de parkeerzone zonder de verplichte parkeerschijf in te stellen en in zijn auto zichtbaar neer te leggen. Ook de ter assistentie opgeroepen agenten werden door de man beledigd. Hij is ingesloten. De politie zet het onderzoek tegen de man voort en maakt proces-verbaal op voor het beledigen van een ambtenaar in functie.

Gouda Frontale botsing fietsers Op woensdag 24 augustus, omstreeks 15.20 uur, zijn twee fietser op de Spoorlaan, in de tunnel, frontaal tegen elkaar gebotst. Een 57-jarige fietser uit Boskoop reed in de richting van het centrum van Gouda en haalde in de tunnel andere fietsers in. Daarbij reed hij tegen een 32-jarige fietsster uit Gouda aan die hem tegemoet kwam. De vrouw kwam ten val en raakte gewond aan haar hoofd, zij is overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis.

Gouda Aanhouding na diefstal uit winkel

Een medewerker van een warenhuis aan de Kleiweg heeft woensdag 24 augustus twee meisjes van 13 en 15 jaar uit Gouda aangehouden op verdenking van diefstal uit de winkel. De twee meisjes wilden zonder schoolspullen af te rekenen de winkel verlaten. De meisjes werden betrapt en overgedragen aan de politie.

Haastrecht Bekeuringen voor het rijden door roodlicht Agenten hebben op woensdag 24 augustus, tussen 08.00 en 09.00 uur, gecontroleerd bij de stoplichten op de Grote Haven waar men aan het werk is aan de rotonde. Binnen een uur werden er 29 overtredingen geconstateerd. Deze automobilisten kunnen een bekeuring tegemoet zien.

Lekkerkerk Controle geslotenverklaring Agenten hebben op woensdag 24 augustus om 10.30 uur gecontroleerd op de geslotenverklaring die geldt voor marktdagen op de Raadhuisplein. Tien automobilisten werden bekeurd, omdat zij de geslotenverklaring negeerde.

--- einde berichten ---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --