Eemland zuid 09.50 uur

Utrecht 25-08-2005 - Nieuwsberichten district Eemland zuid

Auto-embleem dieven bekennen

LEUSDEN - Vorige week heeft de wijkpolitie Leusden twee 13-jarige jongens uit Leusden gehoord over de diefstal van 30 auto-emblemen van diverse merken. De diefstallen vonden in de periode van eind juni tot half juli 2005 door heel Leusden plaats. Het duo legde bekennende verklaringen af.

De politie kwam de jeugdige verzamelaars op het spoor nadat een alerte wandelaar de verstopte buit op 12 juli had gevonden in de bossage nabij de Valleilaan en daarop de politie informeerde. Na verder onderzoek verzocht de politie de twee verdachten een verklaring op het bureau te komen afleggen. Deze bekenden de diefstallen. Daar het voor beide jongens de eerste keer is dat ze met de politie in aanraking komen, zijn ze met een proces-verbaal naar bureau HALT gestuurd om daar een passende werkstraf te ondergaan.

Helaas is gebleken dat slechts 6 gedupeerden aangifte hebben gedaan van de diefstal. Deze mensen hebben hun rechtmatig eigendom weer ontvangen en deze aangiften zijn meegenomen in het dossier. Mensen die graag hun embleem terug willen, kunnen zich overigens nog melden bij het politiebureau in Leusden.

Aanhoudingen

LEUSDEN Tijdens een mountainbikesurveillance heeft de politie op woensdag 17 augustus een 19-jarige en een 21-jarige man uit Leusden aangehouden voor het niet willen meewerken en de weigering om persoonsgegevens te verstrekken. De agent op de bike had het duo op de Randweg zien rijden waarbij de 21-jarige bijrijder geen helm droeg. Beiden werden aangehouden om op het bureau de identiteit van beiden te kunnen vaststellen. Tegen beiden is proces-verbaal opgemaakt.

Toezicht op de mountainbike

WOUDENBERG Op dinsdag 16 augustus heeft de surveillant van politie toezicht met de moutainbike gehouden in Woudenberg. Op de Kostverloren werden bekeuringen uitgeschreven voor foutparkeren (4x) en in de Dorpsstraat voor het parkeren op de Laad/losplaats (3x).

Scheurende brommerrijder bekeurd

LEUSDEN Op woensdag 24 augustus heeft de politie een 16-jarige jongen uit Baarn een bekeuring gekregen voor het rijden over t Plein (voetgangersgebied). De surveillerende wijkagent zag de jongen vlak langs winkelend publiek scheuren en ging er op zijn moutainbike er achteraan. Daarop probeerde de verdachte te vluchten.

Een behulpzame medewerker van een winkel overzag de situatie snel en trok bij een aanliggende passage een hele rij winkelwagens voor de smalle doorgang zodat de vluchtende brommerrijder geen kant meer op kon. De wijkagent kon hierdoor de jongen te pakken krijgen en deze kreeg zijn verdiende bekeuring.

Roodlichtcontrole

LEUSDEN De wijkpolitie heeft woensdagmiddag 24 augustus, tussen 14.00 en 15.30 uur, een roodlichtcontrole uitgevoerd op de kruising van de Lockhorsterweg met de Heiligenbergerweg en de Burgemeester de Beaufortweg.

De controle was met name gericht op het verkeersgedrag van de scholieren en heeft geresulteerd in 24 bekeuringen voor het negeren van het rode verkeerslicht.

Heler aangehouden

AMERSFOORT De politie heeft woensdag 24 augustus, om 17.15 uur, een 21-jarige inwoner van Amersfoort aangehouden voor heling van een fiets.

De agenten hadden de melding gekregen dat op de Bloemendalse Buitenkade een fiets werd aangeboden die wel eens gestolen zou kunnen zijn. Op het moment dat de geüniformeerde mountainbikers zich lieten zien probeerde de man nog weg te lopen. Dit lukte hem echter niet zodat hij kon worden aangehouden. De Amersfoorter bleek in het bezit te zijn van twee fietsen die niet van sloten waren voorzien. Eén van de eigenaren heeft zich inmiddels gemeld.

De man kreeg een proces-verbaal voor heling.

Fietsendieven aangehouden

AMERSFOORT De politie heeft woensdagavond, om 21.40 uur, twee 17-jarige jongens uit Amersfoort aangehouden voor de diefstal van een fiets.

Een motoragent zag beide verdachten op een bromfiets rijden op het Enkeerpad en gaf hen een stopteken. Tegelijkertijd werden andere surveillerende agenten aangesproken door een getuige die gezien had dat de twee opzittenden van de bromfiets een fiets hadden weggegooid in de bosschages op het moment dat zij de motoragent zagen naderen.

De gloednieuwe fiets werd inderdaad op de aangewezen plaats aangetroffen en bleek nog te zijn afgesloten met sloten om het voor- en achterwiel. De beide jongens werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Zij zijn ingesloten voor nader verhoor.