Ingezonden persbericht


D-Link lanceert twee switches voor 'Fiber to the Home'-oplossingen

Rotterdam, 25 augustus 2005 - D-Link introduceert twee nieuwe, krachtige switches: de DES-3010F en de DES-3010G. Ze zijn ontworpen als eindapparatuur voor stadsnetwerken en Fiber to the Home-oplossingen.

De voordelig geprijsde 8-poorts Layer 2-switches zijn vooral ontwikkeld voor stadsnetwerken en glasvezeloplossingen voor particulieren, maar kunnen tevens ingezet worden als kleinere werkgroepswitches bij bedrijven en lokale vestigingen. De DES-3010F en G zijn krachtige managed switches met uitgebreid geheugen en bandbreedtecontrole tot 64k per poort. De switches ondersteunen ook verkeersegmentering voor benoemde poorten, VLAN 802.1Q, IGMP Snooping, Quality of Service en port mirroring.

"De nieuwe switches zijn een uitstekende keuze voor een operator die, of een stadsnetwerk dat op zoek is naar kosteneffectieve switches voor Ethernet to the Home- of Fiber to the Home-oplossingen. Ze kunnen ook perfect ingezet worden in een bedrijfsnetwerk voor een kleinere werkgroep of in een filiaal dat gebruikmaakt van Single IP Management (SIM) voor een eenvoudig en efficiënt beheer. De SIM-functie werkt uitstekend met onze xStack-series en het DES-6500-chassis", zegt Natasja de Groot, Country Sales Manager voor Nederland bij D-Link.

Dankzij D-Links Single IP Management client-ondersteuning kunnen de DES-3010F en G verbonden worden met een core switch uit de xStack-serie van D-Link om zo een virtuele 'stack' te vormen. Single IP Management vereenvoudigt het beheer, omdat meerdere switches geconfigureerd, gemonitord en beheerd kunnen worden via een IP-adres.

De beide switches zijn uitgerust met acht 10/100Mbps-poorten en een Gigabit-koperpoort. De DES-3010F heeft een extra 100Base-FX-poort voor de verbindingen met glasvezelnetwerken, en de DES-3010G heeft een extra SFP/Mini GBIC-poort voor de verbinding met een gigabit-glasvezelnetwerk. De DES-3010-switches ondersteunen alle gangbare netwerkstandaarden en kunnen worden geïntegreerd met producten van andere leveranciers en netwerkproducenten.

De functies van de DES-3010F/G

- Acht 10/100Mbps-poorten

- Eén 1000Base-T Gigabit-poort

- Eén 100Base-FX multimodus-poort (DES-3010F)

- Eén SFP/Mini GBIC-poort (DES-3010G)

- Virtuele 'stacking'-opties met Single IP Management
- Dataverkeersegmentatie

- Bandbreedtecontrole tot 64k per poort

- VLAN met max. 255 groepen

- Ondersteuning voor RADIUS

- Broadcast control

- 802.1D Spanning Tree en 802.1w Rapid Spanning Tree
- Linkaggregatie (port trunking), statisch en LACP
- Queue prioritisation (tot vier 'queues')

- IGMP snooping

- Beheer van poorten en mac-adressen

- SYSLOG, BOOTP (DHCP-autoconfiguratie), CLI, SNMP, RMON en Telnet

Prijs en beschikbaarheid

Beide switches zijn beschikbaar vanaf september 2005 en kosten 199 euro excl. BTW.

Einde bericht

Over D-Link
D-Link, opgericht in 1986, is de wereldwijde vooraanstaande designer, ontwikkelaar en producent van netwerken, connectivity-, voice- en datacommunicatieproducten voor consumenten, MKB en SOHO. 'Building Networks for People' is de drijfveer achter het succes van D-Link. Door een scherpe focus op de eisen en wensen van haar klanten heeft D-Link een toonaangevende positie weten te verwerven met producten die wereldwijd worden ingezet. Met meer dan 1.600 werknemers bedient D-Link vanuit 87 vestigingen wereldwijd meer dan 100 landen. D-Link staat voor innovatie, kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid. Meer informatie is beschikbaar op www.dlink.nl.

Voor meer informatie of digitaal beeldmateriaal:
Progress Communications
Birthe Steenvoorden
Tel. +31 (0)20-363 11 52
E-mail: birthe@progresscommunications.nl
www.progresscommunications.nl

D-Link Benelux
Natasja de Groot
Tel. +31 (0)10-282 14 45
E-mail: info@dlink.nl

For further information please visit: www.dlink.nl. D-Link is a registered trademark of D-Link Systems, Inc. All other company names mentioned herein may be trademarks of their respective owners. Copyright © 2003 D-Link. All Rights Reserved.