Openbaar Ministerie

Persberichten
Ressortsparket Arnhem, 24 augustus 2005

Hoger beroep Wormkruidzaak

Het gerechtshof te Arnhem behandelt op 31 augustus 2005 vanaf 10:00 uur in hoger beroep de strafzaken tegen twee mannelijke verdachten van 20 en 23 jaar, beiden afkomstig uit Arnhem.

Zij zijn op 9 februari 2005, samen met twee andere mannen, door de rechtbank te Arnhem onder meer veroordeeld wegens betrokkenheid bij de dood van de 21 jarige Roberto Laffree in de nacht van 21 op 22 februari 2004. In die nacht is het slachtoffer, vermoedelijk na bedreiging door de verdachten, in een vluchtpoging het ijskoude water van de IJssel ingesprongen, naar de overkant gezwommen en daar als gevolg van onderkoeling overleden.

De rechtbank te Arnhem heeft de mannen veroordeeld tot gevangenisstraffen van 7 en 5 jaar wegens het medeplegen van doodslag en een aantal andere feiten. De officier van justitie had respectievelijk 9 en 8 jaar geëist. Het vonnis is gepubliceerd op rechtspraak.nl onder LJN AS 5580.

Zowel de verdachten als de officier van justitie zijn in hoger beroep gegaan. In de zaken tegen de twee medeverdachten is geen hoger beroep ingesteld.