Gemeente Hellendoorn


Beeldhouwen en filosoferen

Tijdens de opening van de beeldentuin aan de Reggeweg in Hellendoorn in mei van dit jaar, werd het idee geboren om al beeldhouwend samen met een groep mensen, de gedachten de vrije loop te laten over de kansen die ons dorp Hellendoorn biedt. Morgen 25 augustus, steken om 9.30 uur zo'n zes personen de handen uit de mouwen, om ruwe steen tot een beeld te vormen. Al beeldhouwend zullen én steen én filosofische mijmeringen vorm krijgen.

In het atelier Reggeburght van Annejet de Boer, aan de Reggeweg 5 in Hellendoorn om 9.30 uur zullen burgemeester van Overbeeke, wethouder Hegeman, Jan van Bentem, Leo Hegeman, Edwin Mulder en Rob Telgenkamp, beginnen met beeldhouwen.

Terwijl de heren creatief bezig zijn met steen, heeft de geest de vrije loop om te filosoferen over de gemeenschap Hellendoorn. De mannen zullen zich kunstzinnig laten leiden door het steen zelf en contouren scheppen aan hun gedachten. Deze fascinerende manier om op artistieke wijze met uitdagingen van onze samenleving te wrochten, resulteren hopelijk in wijsgerige denkbeelden die onze samenleving verdere diepgang geeft.

Aristoteles zei al 'Alle mensen streven van nature naar kennis' . Door te beeldhouwen komt de groep betrokken Hellendoorners dichter bij de eigen creatieve natuur en ook de eigen scheppende kennis. Met als resultaat de contouren in plastiek en in gedachten, vastgelegd in ruwe vormen van ideeën voor het dorp Hellendoorn.