Ingezonden persbericht


PERSINFORMATIE

Samsung introduceert stijlvolle, high-end was-/droogcombinatie met trommelinhoud van 10 liter

Uniek apparaat Samsung wast en droogt 6 kilo wasgoed achter elkaar

Delft, 25 augustus 2005 - Samsung brengt in september dit jaar een unieke was-/droogcombinatie op de markt die achter elkaar maar liefst 6 kilo wasgoed kan wassen en drogen. Dat is ruim twee keer zoveel wasgoed dan normaal mogelijk is bij een was-/droogcombinatie. De WM1255A heeft een trommelinhoud van 10 kilo, wat betekent dat de gebruiker per wasbeurt ook 10 kilo wasgoed kan wassen. Dat bespaart tijd en ruimte. Verder beschikt dit uiterst moderne apparaat over Samsungs gepatenteerde Silver Nano Health System(tm) en heeft het een bijzonder stijlvol en modern design.

Met deze nieuwe, high-end was-/droogcombinatie is wassen en drogen nog nooit zo eenvoudig geweest. Het uiterst modern vormgegeven apparaat is met de Jog Dial-knop eenvoudig te bedienen. De gebruiker kiest met één druk op de knop voor één van de was- en droogprogramma's. Het gekozen programma is af te lezen op het brede en duidelijk leesbare display. Dat maakt alles zeer overzichtelijk. Wassen en drogen gaat zo in één moeite door en dat scheelt kostbare tijd. Met de timerfunctie kan de gebruiker de start van het was- en droogprogramma automatisch uitstellen tot 24 uur later, zodat bijvoorbeeld van het nachttarief voor goedkope stroom gebruik gemaakt kan worden.

Het apparaat is niet alleen zeer snel en krachtig in gebruik, maar zorgt er vooral voor dat de was veel schoner wordt. De was-/droogcombinatie maakt namelijk gebruik van het Silver Nano Health System(tm), dat door Samsung gepatenteerd is. Samsung maakt gebruik van dit geavanceerde systeem, dat de bacteriën in het waswater neutraliseert door heel kleine zilverdeeltjes te gebruiken. Op die manier wordt de was op een meer hygiënische manier gereinigd.

Ook kan de gebruiker met de WM1255A veel energiezuiniger wassen. De toepassing Fuzzy Logic maakt het namelijk mogelijk dat de hoeveelheid water in de was-/droogcombinatie wordt aangepast aan de hoeveelheid wasgoed. Dat betekent dat hoe meer kilo's kleding de gebruiker wast, hoe meer water er in de trommel gebruikt wordt. Daarmee wordt het de gebruiker wel heel gemakkelijk gemaakt energie en daarmee kosten te besparen. De Direct Drive Inverter Motor zorgt voor een directe aandrijving van de trommel, waardoor het geluid en trillen tot een minimum wordt beperkt.

Met een afmeting van 650 x 774 x 939 mm en een gewicht van 85 kilo is deze alleskunner ook nog eens compact en dus geschikt om te plaatsen in elke ruimte. De was-/droogcombinatie is ontworpen in stijlvol grijs met wit.

De WM1255A is verkrijgbaar in Nederland vanaf september 2005. De verkoopadviesprijs bedraagt ¤ 1.599,- inclusief B.T.W.

Samsung Electronics
Samsung Electronics is wereldwijd toonaangevend in geheugenchips, telecommunicatie, digitale media en digitale convergentietechnologie en behaalde in 2004 een totale omzet van US$ 55,2 miljard en een nettowinst van US$ 10,3 miljard. Bij de onderneming zijn 113.000 medewerkers actief op 90 locaties in 48 landen. Samsung bestaat uit vijf business units: Digital Appliance Business, Digital Media Business, LCD Business, Semiconductor Business en Telecommunication Network Business. De Koreaanse onderneming is 's werelds grootste fabrikant van kleurenbeeldschermen, kleurentelevisies, geheugenchips en TFT-LCD displays en is een van de snelst groeiende merken ter wereld. In de Benelux brengt Samsung Electronics telecommunicatieproducten, PC-randapparatuur, consumentenelektronica en huishoudelijke apparaten op de markt. Bij Samsung Electronics werken 140 personen, van wie 95 op de vestiging in Delft en 45 in het Belgische Wommelgem. Meer informatie over Samsung is te vinden op www.samsung.nl.