FloraHolland


Direct Factureren vanuit EAB neemt snel toe

FLORAHOLLAND (25 aug. 2005) - De meeste transacties die via het Bemiddelingsbureau (BB) van FloraHolland plaatsvinden worden afgehandeld door de afdeling BB Financieel. Het Bemiddelingsbureau werkt inmiddels hard aan het 'leidend maken' van de Elektronische Aanvoerbrief.

Het aantal deelnemers van de Elektronische Aanvoerbrief neemt snel toe. In april vond in bijna vijftien procent van de transacties de uitbetaling geheel automatisch plaats, via de gegevens uit de Elektronische Aanvoerbrief. Nu eind augustus is dit percentage gestegen tot 25. Het streven is dat eind 2006 60 procent van alle aanvoerbrieven elektronisch wordt verwerkt en de aanvoerder zijn papieren brief niet meer hoeft in te leveren. Wel moet de aanvoerder een archief van aanvoerbrieven opbouwen van een half jaar. Dit archief wordt immers niet meer bij BB Financieel opgebouwd.

Ook deelnemen?
Als u ook wilt deelnemen aan Direct factureren met behulp van de Elektronische Aanvoerbrief, is een aanmelding vooraf vereist. BB Financieel bekijkt dan hoe betrouwbaar de gegevens in het verleden zijn aangeleverd. Aan de hand daarvan wordt gekeken of u deel kunt nemen.
Bij aanvang van deelname aan Direct factureren met behulp van de Elektronische Aanvoerbrief houdt BB Financieel in de gaten of alles naar wens verloopt. Daarna valt het vangnet dat BB Financieel was weg. Een geslaagde deelname valt of staat dus met het betrouwbaar aanleveren van de Elektronische Aanvoerbrief.

Voor meer informatie en aanmelding kun u contact opnemen met Jeannette van der Marel, T 0174 63 58 51.


---