Aedes

Oud-voorman Nationale Woningraad Nico van Velzen overleden

25 augustus 2005

Nico van Velzen, jarenlang het gezicht van de Nationale Woningraad (NWR), is gisteren op 62-jarige leeftijd overleden. Samen met Ben Kempen leidde hij van 1976 tot 1998 de NWR die in die jaren uitgroeide tot een belangrijke organisatie bij de behartiging van de belangen en advisering van de aangesloten woningcorporaties.

Vanuit zijn leidende rol in de Nationale Woningraad heeft Van Velzen tal van bestuursfuncties binnen de volkshuisvestingsector vervuld. Hij was lange tijd lid van de Raad voor de Volkshuisvesting, de huidige VROM-Raad. Ook in Europees verband heeft Van Velzen een toonaangevende rol gespeeld. Van 1999 tot 2002 was hij president van CECODHAS, de Europese vereniging van nationale koepelorganisaties op het terrein van de volkshuisvesting.

Na de fusie van de NWR en het NCIV tot het huidige Aedes, gaf Van Velzen als bestuursvoorzitter leiding aan de WoningraadGroep, de uit de NWR losgemaakte adviesbedrijven. Bij zijn afscheid van de NWR werd hij benoemd tot Officier in de orde van Oranje Nassau.




Aedes