Politie Twente

Persberichten Politie Twente 25 augustus 2005

Hennepplantage geruimd

Verdachte aangehouden

Enschede

Op woensdag 24 augustus stelde de politie omstreeks 11.00 uur een onderzoek in een woning aan de Operastraat in Enschede in. Daar ontdekte de politie een hennepplantage op de zolder. In totaal werden 260 planten in beslag genomen en vernietigd. In de schuur werden nog eens de restanten van een eerdere oogst aangetroffen van ongeveer 300 planten. De 45 jarige bewoonster werd aangehouden. Na verhoor kon zij het bureau verlaten. (05-103449)

Fietser gewond bij aanrijding

Automobilist verleent geen voorrang

Enschede

Op woensdag 24 augustus vond omstreeks 15.00 uur een aanrijding plaats op het Hogepad in Rijssen. Een 23 jarige Nijverdalse reed in haar auto over het Hogepad en wilde rechts af slaan de parkeergarage in. Zij zag daarbij een haar achter op rijdende fietser, een 47 jarige Hengeloër, over het hoofd. De fietser reed over de rechtsgelegen fietsstrook en kwam bij de aanrijding die volgde te vallen. De fietser werd voor onderzoek naar het ziekenhuis overgebracht. (05-103449)

Treinpassagier mishandelt machinist

Passagier wilde zonder geldig plaatsbewijs reizen

Enschede

Op woensdag 24 augustus werd bij de politie een mishandeling gemeld in de Duitse trein op het Station NS Centraal in Enschede. Een 44 jarige machinist uit Ochtrup (D) wilde aangifte doen en verklaarde een treinpassagier te hebben gehad, waarvan hij wist dat deze zich in het verleden al vaker schuldig had gemaakt aan het reizen zonder geldig plaatsbewijs. De machinist sprak de jongeman, een 17 jarige Gronauer (D) aan en vroeg hem naar zijn plaatsbewijs. De 17 jarige gaf te kennen dat hij deze niet had en desondanks gewoon mee zou reizen. Toen de machinist hem daarop verzocht de trein te verlaten, spuugde de 17 jarige de machinist in zijn gezicht en gaf hem vervolgens een forse klap in zijn gezicht en een trap tegen zijn been. Op aanwijzing van de machinist kon de politie de 17 jarige verdachte op perron 5 aanhouden. De verdachte kon zich niet legitimeren en is voor nader onderzoek opgesloten. (05-107424)

Winkeldiefstal

Verdachte is aangehouden en opgesloten

Enschede

Op woensdag 24 augustus omstreeks 14.15 uur zag een beveiligingsmedewerker van een winkel aan de Klanderij hoe een man een mobiele telefoon uit de verpakking haalde en deze in zijn tas stopte. De verdachte verliet de winkel en werd buiten aangehouden. De politie nam de verdachte, een 39 jarige man uit Apeldoorn over. De verdachte bleek in verschillende regio's voor te komen voor winkeldiefstal, waarop hij in verzekering is gesteld en opgesloten ter voorgeleiding. (05-107384)

Monique Oude Wolbers: 053-4555588


---- --