Binnenkort in uw thuistheater: Intel® Viiv(tm) technologie

Intel komt met nieuw platformmerk voor digitaal vermaak in de huiskamer

Kontich, 25 augustus 2005 - Een nieuw soort pc zal begin volgend jaar zijn première beleven in de huiskamer. De Intel® Viiv(tm) technologie, geïntroduceerd op het Intel Developer Forum, is ontworpen om het plezier in digitaal entertainment verder te vergroten.

Samen met een verscheidenheid aan door Intel goedgekeurde consumentenelektronica, online diensten en software - waaronder films, muziek, foto's en games - leidt Intel Viiv (spreek uit als 'vaiv', rijmt op 'five') de consument binnen in een nieuw tijdperk van digitaal vermaak. Pc's met Intel Viiv zijn op afstand te bedienen en worden aangedreven door een reeks Intel technologieën: dual-core processor, chipset, platformsoftware en netwerk-mogelijkheden.

"Intel Viiv technologie is het eerste platform dat we vanaf de grond hebben opgebouwd voor het 'digitale huis', waar de bewoners het belangrijk vinden overal, altijd en op elk apparaat bij hun bestanden te kunnen," zegt Don MacDonald, algemeen directeur van Intels Digital Home Group. "Na het succes van Intel® Centrino(tm) mobiele technologie, volgen we een vergelijkbare merkstrategie voor ons nieuwe Digital Home platform, opgebouwd uit Intels nieuwste pc-technologieën. Intel Viiv technologie markeert het punt waar innovatie, een grote hoeveelheid digitale apparaten, eerste klas entertainment en geavanceerde technologie samensmelten om de consument meer controle te geven over de beleving van zijn of haar digitale vermaak."

De naam Intel Viiv staat voor de spanning en de levendigheid van de nieuwste technologieën, die het mogelijk maken om thuis volop van digitaal entertainment te genieten.

Sneak Preview van Intel platform voor Digital Home pc's De pc's met Intel Viiv technologie verschijnen in een groot aantal soorten en maten: van compact, stijlvol gestroomlijnd design tot traditionele desktops en towers. Intel heeft diverse eigenschappen van consumentenelektronica in het platform geïntegreerd om het gebruiksgemak te vergroten en zo bij te dragen aan de algehele entertainmentervaring. Alle Viiv pc's zijn voorzien van afstandbediening en Windows Media Center Edition, waardoor de pc net zo gemakkelijk is te bedienen als de tv. Films kijken, gamen, muziek downloaden: het kan allemaal met hetzelfde systeem, op hetzelfde moment.

Dankzij de - eveneens nieuwe - Intel Quick Resume technologie, kan de pc na te zijn opgestart, met een druk op de knop uit- en weer aangezet worden, net zo snel als de tv. Bovendien is iedere Viiv pc voorzien van 5.1 surround sound, eventueel op te waarderen tot 7.1.

De optionele tv-kaart maakt het mogelijk televisieprogramma's te bekijken, maar ook om ze op te slaan en later af te spelen. De nieuwste online entertainment diensten bieden toegang tot de meest recente muziek, films en games. En dat allemaal vanuit de luie stoel.

Tot de standaarduitrusting van een pc met Viiv behoort de speciaal ontwikkelde netwerkconfiguratie-wizard: met de afstandsbediening in de hand configureert de gebruiker op eenvoudige wijze een allesomvattend thuisnetwerk. Niet alleen andere pc's, maar ook draagbare mediaspelers, dvd-spelers, tv's en stereo-installaties kunnen hiervan deel uitmaken.

De Intel Viiv technologie omvat verder een geïntegreerde media server 'motor', die vele bestandsformaten kan converteren. Hierdoor kunnen de bestanden ook geraadpleegd worden op een keur aan Intel Viiv-compatibele apparaten. Bovendien heeft Intels samenwerking met producenten van pc's en content geleid tot interoperabele specificaties: vele bestandsformaten kunnen zich vrij door het netwerk bewegen en kunnen zo op verschillende soorten apparaten worden afgespeeld.

Systemen met Intel Viiv zijn in staat om meerdere intensieve taken tegelijk te verwerken. De dual-core processors maken het zelfs mogelijk dat meerdere personen dezelfde pc tegelijkertijd gebruiken, vanuit verschillende kamers. De kinderen kunnen in de huiskamer een film downloaden en bekijken, terwijl hun ouders in een ander vertrek naar de stereo-installatie luisteren, die de muziek door middel van een digitale media adapter van dezelfde pc haalt.

Volgend jaar in het thuistheater: Intel Viiv technologie In het eerste kwartaal van 2006 zal een aantal computerfabrikanten entertainment-pc's met Intel Viiv technologie op de markt brengen, in uiteenlopende soorten, maten, vormen en stijlen.

Intel is 's werelds grootste chipfabrikant en een vooraanstaand producent van personal computer-, netwerk- en communicatieproducten. Meer informatie over Intel is te vinden op: http://www.intel.com/pressroom/.