Gemeente Dordrecht


Persbericht

Vanavond in commissie Ruimte en Economie voorstel
Spoedvaststelling "Herziening zone industrielawaai Staart" Dordrecht

De commissie Ruimte en Economie bespreekt vanavond 25 augustus een voorstel van het college om het bestemmingsplan "Herziening zone industrielawaai Staart" in een extra raadsvergadering vast te stellen. Dit is nodig om goedkeuring voor het bestemmingsplan voor De Stadswerven te krijgen. De extra raadsvergadering wordt - zodra de commissie vanavond instemt - gehouden op dinsdag 30 augustus om 19.30 uur in het Stadhuis. Belangrijke voorwaarde om de herontwikkeling van De Stadswerven mogelijk te maken is het verkleinen van de in 1993 vastgestelde zone industrielawaai Staart. Hierdoor en door diverse bedrijfssluitingen van de afgelopen jaren is een forse inkrimping van de zone mogelijk. Het wijzigen van een zone vindt plaats via het bestemmingsplan. Ligt de zone in meerdere plannen dan geldt als eis dat al die bestemmingsplannen gelijktijdig worden aangepast.

Op 1 maart 2005 is het bestemmingsplan "Herziening zone industrielawaai Staart" tegelijk met het plan "De Stadswerven" vastgesteld. In juni 2005 onthield de provincie goedkeuring aan het bestemmingsplan "Herziening zone industrielawaai Staart", omdat de geldende milieuvergunning van De Biesosch nog lawaaimakende activiteiten toeliet. Inmiddels is het betreffende onderdeel van de milieuvergunning ingetrokken en daarmee de formele belemmering voor de zoneherziening weggenomen. In de nu voo! rgestelde zonering blijft enige ge luidsruimte voor bedrijfsontwikkelingen gehandhaafd, maar neemt de geluidbelasting op de woningen niet toe.

Het college wil eind oktober a.s. de goedkeuring van het bestemmingsplan "De Stadswerven" krijgen van de provincie. Dat kan alleen als de provincie ook de "Herziening zone industrielawaai Staart" kan goedkeuren.

De commissie Ruimte & Economie vergadert 25 augustus vanaf 20.00 uur in vergaderkamer 1 op het Stadskantoor.

Dordrecht, 25 augustus 2005
Redactie
Leo den Otter
Bestuursvoorlichter

telefoon 06 - 51373482
email l.den.otter@dordrecht.nl
Informatie
Planjurist Rob Koppelaar
078-6396700