Bank Nederlandse Gemeenten

Persberichten

Den Haag, 25 augustus 2005

Cultuurfonds BNG geeft Stimuleringsprijs van EUR 20.000

Het Cultuurfonds van de BNG looft een prijs uit voor projecten op het gebied van gemeenschapskunst. Deze prijs, ter grootte van EUR 20.000, stimuleert de uitvoering van projecten op het gebied van gemeenschapskunst en stelt de winnaar in de gelegenheid extra te investeren in een project.

De prijs wordt uitgereikt op het congres "Kunst, cultuur en gemeenschapszin" dat plaatsvindt op 22 september in Ede. Er zijn reeds 20 projecten ingediend voor deze prijs. Uit de inzendingen zal de Adviescommissie van het Cultuurfonds BNG drie genomineerden voordragen.

Congres

De deelnemers aan het congres, die met een bijdrage van EUR 100 de prijs mede mogelijk maken, bepalen uiteindelijk aan welk project deze prijs wordt toegekend. Het congres staat onder dagvoorzitterschap van Geert Dales, burgemeester van Leeuwarden. Er is een plenair ochtendgedeelte met bijdragen van onder anderen Medy van der Laan, staatssecretaris van Cultuur en Mediabeleid, Jan Franssen, Commissaris van de Koningin in Zuid-Holland en Paul Schnabel, directeur van het Sociaal en Cultureel Planbureau. In de middag zijn er, onder leiding van portefeuillehouders kunst en directeuren van woningcorporaties, diverse workshops met best practices van gemeenschapskunst.

De aanleiding voor het congres is het 40-jarig jubileum van het Cultuurfonds BNG en het 10-jarig bestaan van Kunstgebouw, Stichting Kunst en Cultuur Zuid-Holland. Kunst en cultuur leveren een belangrijke bijdrage aan het bevorderen van de gemeenschapszin. Gemeenschapskunst betrekt bewoners op een actieve manier bij culturele projecten met een artistieke invalshoek en geeft een impuls aan de sociale cohesie van buurt, wijk of gemeente.

Meer informatie over stimuleringsprijs en congres op www.bng.nl/cfcongres.

Voor nadere informatie kunt u e-mailen naar: communicatie@bng.nl