Gemeente Scheemda


Open Monumentendag op Boerderij Hermans Dijkstra 25 augustus 2005

Persbericht van de Vereniging Dorpsbelangen Midwolda

living history in Midwolda
Living History

Ook dit jaar organiseert de Verenigingen Dorpsbelangen Midwolda weer een sfeervol programma rond Museumboerderij Hermans Dijkstra. Het evenement, waarbij ruim 50 personen rondlopen in de kleding van rond 1900, is jaarlijks goed voor vele honderden bezoekers.

In de voorkamers zitten de herenboeren en boerinnen, de boerenzoons en- dochters, in de keuken werken de meiden en buiten op de stoep wordt de was gedaan. Op het erf verder paarden en boerenwagens met knechten die allerlei werkzaamheden laten zien. Daarbij is de gehele boerderij te bezichtigen.

Koolzaadoogstfeest op de deel

Om half 12 en half 3 wordt met theater en zang de vroegere folkloristische koolzaadoogst in beeld gebracht, kompleet met koolzaaddorsen en paard en wagen.

Gekostumeerde optocht met afsluitend orgelmuziek

Om 16.00 uur vindt er ter afsluiting van monumentendag een optocht plaats van in historische kledij gestoken mensen. De stoet vertrekt vanaf de boerderij en gaat naar de Hervormde kerk, waar zowel de figuranten als het publiek, in de schitterende ambiance van de uit 1738 daterende kerk, kunnen genieten van het beroemde Hintsorgel.

Ludolf Heiken speelt o.a. de feestelijke Toccata en Fuga van Bach, terwijl Peter Habraken op klarinet ook een deel van het programma zal verzorgen.

Programma boerderij van 10.00 â 16.00 uur

Vervolg programma kerk 16.00-17.00 uur

De Hervormde kerk is vanaf 11.00 uur geopend. De toegang van boerderij en kerk is gratis.

Voor meer informatie J.P.Koers 0597.551800 of jpkoers@hetnet.nl