Politie Zuid-Holland-Zuid

25/08 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

25-08-2005 - Persberichten district II

REGIONALE FIETSENKIJKMIDDAG
REGIO- Op woensdagmiddag 7 september 2005 houdt de Politie Zuid-Holland-Zuid een fietsenkijkmiddag. Er zijn tussen 13.00 uur en 16.00 uur ongeveer 220 fietsen te bezichtigen. Deze fietsen zijn in beslag genomen of gevonden. Bezoekers moeten wel hun aangifte/bewijs van eigendom meenemen. Pas dan wordt de fiets weer teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar. Het adres waar bezoekers de fietsen kunnen komen bekijken is Bamendaweg 59 te Dordrecht. Dit is vlakbij het regiopolitiebureau aan de Vissersdijk-Beneden. Er zijn in het verleden meerdere fietsenkijkdagen gehouden.

VERDACHTEN INBRAKEN SPORTHAL AANGEHOUDEN
LEXMOND Woensdagmiddag 24 augustus zijn drie jongens van 16 jaar, alle drie uit Lexmond, aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij inbraak en diefstal uit een sportcomplex aan de Nieuwe Rijksweg. Dit sportcomplex werd al enkele maanden geconfronteerd met insluipers, maar elke keer als men reageerde op het alarm, waren de insluipers al gevlogen. Er werd onder andere drank en snoep buitgemaakt. Na enig onderzoek bleek dat de drie verdachten in verband gebracht konden worden met de insluipingen en diefstallen. Daarop werden zij aangehouden. Zij zijn inmiddels in verzekering gesteld.

POGING BRANDSTICHTING
GORINCHEM Woensdagmiddag 24 augustus hebben onbekenden gepoogd brand te stichten in een luchtkoker van een school aan de Van Neercasselstraat. Door een brandend voorwerp naar binnen te gooien ontstond er rookontwikkeling. Dit werd opgemerkt door docenten die in de school aanwezig waren en direct de hulpdiensten alarmeerden. De brandweer kon het beginnende brandje direct in de kiem smoren. De plaatselijke GPF stelt samen met de docenten een onderzoek in naar de dader(s).

VERKEERSCONTROLE
NOORDELOOS- Tijdens een verkeerscontrole op de Middenweg hebben politieagenten 5 bekeuringen uitgeschreven. Zij deden dit voor 4 bestuurders die geen autogordel droegen en 1 bestuurder had een aanhangwagen achter zijn auto en had daar geen E rijbewijs voor. De agenten hielden de controle op woensdagmiddag 24 augustus 2005 van 15.30 tot 17.00 uur.

RIJDEN ONDER INVLOED
GROINCHEM- Op donderdagochtend 25 augustus 2005 omstreeks 00.15 uur is op de Langebrug een 38 jarige man uit Gorinchem aangehouden wegens rijden onder invloed met een personenauto. In het bureau blies hij net boven de streep (320 ugl). Na verhoor is hij met een dagvaarding en een rijverbod van 2 uren heengezonden.

INBRAAK WINKEL
PAPENDRECHT- Op donderdagochtend 25 augustus 2005 omstreeks 01.45 uur is ingebroken in een winkel aan de Markt. Politieagenten die na een inbraakalarm ter plaatse kwamen troffen een openstaande deur aan. De deur is vermoedelijk met een koevoet opengebroken. Er is nog niet bekend of en wat er eventueel gestolen is. De technische recherche stelt een sporenonderzoek in.