Stad Utrecht, 12.00 uur

Utrecht 25-08-2005 - Nieuwsberichten districten stad Utrecht

Verdachten mishandeling buschauffeur aangehouden

UTRECHT De politie heeft twee mannen aangehouden die verdacht worden betrokken te zijn geweest bij de mishandeling van een buschauffeur uit Utrecht.

Op maandag 1 augustus werd een 57-jarige buschauffeur uit Utrecht mishandeld door een aantal personen toen hij om het plaatsbewijs vroeg. De politie startte mede aan de hand van camerabeelden uit de bus een onderzoek. Op de beelden waren 7 personen te zien die mogelijk iets met de mishandeling te maken hadden. Kort na het incident werd door de politie een 20-jarige man uit De Meern aangehouden. Onderzoek wees uit dat de man geen aandeel in de mishandeling had gehad. Ook twee meisjes die op de camerabeelden werden gezien bleken niets met het incident te maken te hebben.

Verder onderzoek naar de identiteit van de overige verdachten wees in de richting van drie mannen. Twee van de drie mannen beiden 24 jaar oud en afkomstig uit Utrecht en Vianen - werden op zaterdag 20 augustus aangehouden en in verzekering gesteld. Van de derde verdachte is de identiteit bekend. Het drietal wordt verdacht daadwerkelijk de mishandeling gepleegd te hebben.

Onderzoek naar mogelijke oplichting

UTRECHT De politie is woensdagmiddag een strafrechtelijk vooronderzoek gestart naar de vermoedelijk oplichting door een bedrijf aan het Clarenburg.

Begin augustus sloot een bedrijf aan het Clarenburg onverwacht zijn deuren waardoor een groot aantal klanten gedupeerd raakten. Een groot aantal gedupeerden hadden het bedrijf al betaald. In de afgelopen dagen meldde zich ruim 100 betrokkenen bij de politie. Omdat het op dat moment nog niet duidelijk was of het om een strafbaar feit ging kon men wel een melding maken maar geen aangifte doen.

Nu de politie een strafrechtelijk vooronderzoek is gestart worden al deze mensen door de politie aangeschreven. Om te voorkomen dat men weer naar het bureau moet komen kunnen de betrokkenen thuis een verklaring invullen en opsturen naar de politie. Betrokkenen die zich nog niet bij de politie hebben gemeld kunnen dat telefonisch doen waarna ook zij schriftelijk worden benaderd. De politie heeft woensdagmiddag de totale administratie van het bedrijf in beslag genomen.

Beroofd van laptop tijdens werk

UTRECHT Woensdagmiddag vond op het Prins Bernhardplein een beroving plaats van een man die werkzaamheden aan het verrichten was.

Omstreeks 12.30 uur was een 53-jarige man uit Amsterdam aan het werk bij een elektriciteitskastje ter hoogte van het Prins Bernhardplein. Voor de werkzaamheden had de man zijn laptop nodig die hij op het kastje had gezet. Plotseling kwam er een jongen aanlopen die de laptop van de kast weggriste en in de richting van een mededader liep die op een scooter stond te wachten.

De politie is op zoek naar getuigen van deze beroving. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Utrecht noord, tel.: 0900 88 44.

Winkeldief aangehouden

UTRECHT Bij een winkel aan de Zamenhofdreef heeft de politie een jongen aangehouden omdat hij sigaretten had gestolen.

De beveiliging van de winkel werd door een getuige getipt dat een jongen sigaretten had gestolen en zonder af te rekenen de winkel wilde verlaten. De beveiliging hield de 17-jarige jongen uit Utrecht aan. De inmiddels gewaarschuwde politie nam hem voor verhoor mee naar het bureau. hier bekende de jongen de diefstal. Tevens gaf hij toe een verkeerd adres op gegeven te hebben. In overleg met zijn ouders werd gekozen voor een Haltstraf.

Na achtervolging aangehouden

UTRECHT De politie heeft woensdagavond na een achtervolging een man aangehouden die vermoedelijk op een gestolen scooter reed.

Tijdens de surveillance zagen agenten een man op een scooter over de Van Ginnekenlaan rijden. Bij het zien van de politie ging de man er vandoor. De politie zette de achtervolging in. De 18-jarige bestuurder uit Utrechter reed met hoge snelheid en maakte een groot aantal gevaarlijke verkeersovertredingen.

Uiteindelijk zagen de agenten de man van de scooter afstappen en een woning aan de Stieltjesstraat binnengaan. De bewoners van de woning wilde in eerste instantie niet meewerken. Op het moment dat aangekondigd werd dat de politie dan de woning zou binnengaan en doorzoeken werd de 18-jarige man buiten de woning gezet en ging de deur weer dicht. Hij werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. Uit onderzoek aan de scooter bleek het een 125 cc motorfiets te zijn die vermoedelijk gestolen is in Duitsland.

Bestuurders onder invloed

UTRECHT In de nacht van woensdag 24 op donderdag 25 augustus heeft de politie twee personen aangehouden voor het rijden onder invloed.

Agenten zagen tijdens de surveillance een man en vrouw op het fietspad ter hoogte van het Vredenburg rijden. Het tweetal slingerende hevig en viel regelmatig hard op de grond. Na een eerste blaastest bleek dat beiden te veel gedronken hadden. Op het bureau blies de 21-jarige vrouw uit Utrecht 590 ug/l en de 24-jarige man eveneens uit Utrecht 705 ug/l. Beiden kregen een proces-verbaal en een rijverbod.

Hennepkwekerij aangetroffen

UTRECHT De politie trof in de nacht van woensdag 24 op donderdag 25 augustus na een melding van een woninginbraak een in werking zijnde hennepkwekerij aan.

Rond 00.10 uur kreeg de politie een melding dat er ingebroken werd bij een woning aan de Bonistraat. Ter plaatse troffen agenten een zwaar beschadigd voordeur aan. Onbekende hadden met grof geweld geprobeerd de voordeur te openen. Bij de woning roken de agenten een sterke henneplucht. Onderzoek in de woning leverde op de eerste verdieping een hennepplantage van ruim 100 planten op. Alle apparatuur en planten werden in beslag genomen. De 69-jarige eigenaar van de woning werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.