Max en Tijger nog steeds de populairste honden- en kattennaam.

Proteq direct

Verzekeringsmaatschappij Proteq Direct heeft haar jaarlijkse Honden- en kattennamen Analyse bekend gemaakt. Evenals vorig jaar blijkt dat Max nog steeds de populairste hondennaam is. Voor de kat staat de naam Tijger(tje) opnieuw op nummer 1. De analyse is uitgevoerd bij alle klanten van Proteq Direct die een Proteq Dier & Zorg Dierenverzekering afgesloten hebben. In totaal zijn er 70.641 namen geanalyseerd. De top 5 ziet er als volgt uit:
Hond Kat
Max Tijger(tje)
Bo Simba
Spike Gizmo
Sam Mickey
Luna Tommy

Nieuwe hondennaam in de top 5 is Luna. Zij heeft de naam Lady uit de top 5 verdreven. Populaire namen die dit jaar ook flink gestegen zijn, zijn Diesel en Senna. Bij de kattennamen zijn er geen verschuivingen in de top 5 ten opzichte van vorig jaar. Wat nog opvalt is dat de namen Max en Luna ook als kattennaam veel gebruikt worden.

Groeiende belangstelling voor huisdierenverzekeringen
Het afsluiten van een ongevallen- en ziektekosten verzekering voor de hond of kat wordt in Nederland wordt steeds vaker gedaan. Van de Dier & Zorg Dierenverzekering die aangeboden wordt door marktleider Proteq Direct worden er wekelijks honderden afgesloten. T.o.v. van een jaar geleden is er sprake van een verdubbeling. Deze stijging wordt veroorzaakt door een toename van de risicobeleving. De eigenaar wil zijn trouwe huisdier in het geval het nodig is, de beste medische zorg geven. Door het afsluiten van de Dier & Zorg Dierenverzekering is de eigenaar financieel voorbereid op eventuele hoge medische kosten.

Over Dier & Zorg
Dier & Zorg is een label onder Proteq Direct, het directe distributiekanaal van het verzekeringsbedrijf van SNS REAAL Groep. Proteq Direct positioneert zich als Affinity verzekeraar en bewerkt daarnaast onder het Proteq Direct label de markt voornamelijk met goedkope auto-, rechtsbijstand- en reisverzekeringen. Onder het Dier & Zorg label biedt Proteq Direct een ziektekostenverzekering voor honden en katten en is hiermee marktleider voor dierenverzekeringen in Nederland. Efficiency en effectiviteit staan centraal in de bedrijfsvoering. Proteq Direct werkt vanuit Heerhugowaard en telt ongeveer 80 medewerkers.