Politie Groningen

Persberichten donderdag 25 augustus 2005

Provincie Groningen 25-08-2005 -

Eppenhuizen: bestuurders gewond bij botsing autos
Bij een botsing tussen twee autos op de kruising Eppenhuizerweg met de Wilkemaweg en de Huizingerweg bij Eppenhuizen zijn woensdagmorgen de beide betrokken bestuurders gewond geraakt. Het betrof een 70-jarige inwoner van Uithuizermeeden en een 52-jarige bewoonster van Roodeschool. De man uit Uithuizermeeden kon ter plaatse worden behandeld en is daarna overgebracht naar huis, de vrouw is voor nader onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis in Groningen waar ze ter observatie is opgenomen. Het ongeval ontstond toen de inwoner van Uithuizermeeden de kruising opreed vanaf de Wilkemaweg en daarbij geen voorrang verleende aan de vrouw uit Roodeschool die over de Eppenhuizerweg de kruising naderde. De beide autos rasakten flink beschadigd en zijn door een bergingsbedrijf afgevoerd.

Winschoten: winkeldievegges aangehouden
De politie heeft woensdagmiddag twee 17-jarige vrouwen uit Winschoten aangehouden die zich vermoedelijk schuldig hebben gemaakt aan diverse winkeldiefstallen. De twee vrouwen werden door de eigenaar betrapt bij de diefstal van een broek in een kledingwinkel aan de Langestraat in Winschoten en overgedragen aan de politie. Uit het onderzoek bleek dat de vrouwen thuis ook nog nieuwe kledingstukken hadden liggen met de labels er nog aan. Deze goederen waren bij vijf verschillende winkels ontvreemd. Beide vrouwen zijn in verzekering gesteld. De politie onderzoekt of ze nog meer diefstallen hebben gepleegd.

Zandeweer: automobilist bekeurd voor kleven
Een 34-jarige automobilist uit Waalwijk is woensdagmiddag op de Eemshavenweg bij Zandweer bekeurd voor kleven. Een onopvallende surveillance van de politie had het rijgedrag van de man over een behoorlijke afstand gevolgd. De agent zag dat de man een tussenafstand onderhield met zijn voorligger van ongeveer 5 meter, terwijl beide voertuigen ongeveer 100 km/u reden. Toen hij de betreffende bestuurder een stopteken wilde geven met het stopbord op de hoedenplank van de onopvallende politieauto, haalde agent de man in, maar kreeg geen ruimte om in te voegen. De Waalwijker verkleinde de afstand met zijn voorligger zelfs tot ongeveer 2 meter. Toen hij echter door kreeg dat er een politieman in uniform in de auto zat remde hij af en volgde de politieauto om tot stilstand te komen. Hij verklaarde dat het in zijn ogen geen kleven betrof. Hij hield zich aan de maximumsnelheid en zo lang hij meer dan 2 meter achter zijn voorligger zou blijven was er volgens hem niets aan de hand. De politieagent was het daar niet mee eens en gaf hem een bekeuring. De Waalwijker zal de zaak voor de rechter laten komen, zo was zijn reactie.

Appingedam: auto te water, buurtbewoner redt bestuurster van verdrinkingsdood
Een 42-jarige bewoner van de Alberdaweg bij Appingedam heeft woensdagmorgen een bestuurster van een personenauto van een gewisse verdrinkingsdood gered, door haar hoofd boven water te houden, nadat hij haar uit haar zinkende auto had gehaald. De vrouw was door onbekende oorzaak met haar auto in het Damsterdiep geraakt en dreigde te verdrinken. De buurtbewoner bedacht zich niet en sprong in het water, terwijl een passerende fietsster (16) 112 belde. De brandweer die kort daarna ter plaatse kwam heeft de vrouw op het droge gehaald. De vrouw is voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis in Delfzijl. Ze is met kneuzingen en onderkoelingsverschijnselen ter observatie opgenomen.

Provincie Groningen: snelheidscontroles
De politie heeft woensdag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.
Leek , Diepswal : aantal geregistreerde voertuigen: 93, aantal overtredingen: 4, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur. Ten Boer , N360 : aantal geregistreerde voertuigen: 23, aantal overtredingen: 5, hoogst gemeten snelheid: 97 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.
Leens , N 361: aantal geregistreerde voertuigen: 694, aantal overtredingen: 28, hoogst gemeten snelheid: 100 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.
Veendam , Buitenwoellaan : aantal geregistreerde voertuigen: 170, aantal overtredingen: 1, hoogst gemeten snelheid: 60 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Groningen: overvaller gepakt
Bezoekers van een eetcafé aan de Thuessinklaan in Groningen overmeesterden afgelopen nacht een overvaller. Omstreeks half twee kwam een gemaskerde man met in zijn ene hand een vuurwapen en in de andere een hamer het pand binnen, richtte het pistool op de eigenaresse en vroeg in het Engels om geld. De nog aanwezige gasten meenden in eerste instantie dat het om een grap ging. Een van hen greep de overvaller vast, een andere bezoeker wist hem daarop de wapens af te nemen. De man werd in een hoek gedreven en overgedragen aan de gealarmeerde politie. Die ontdekte dat de overvaller, een 20-jarige inwoner van Groningen, ook nog een keukenmes bij zich had. De verdachte is ingesloten.

Groningen: motor weg na proefrit
Een tot nu onbekende man stal gisteravond in Groningen onder het mom van een proefrit een motorfiets. De eigenaar, een 27-jarige Stadjer, had de motor, een groene Kawasaki ZX6R, via internet te koop aangeboden. Gisteravond meldde zich een gegadigde. De ongeveer 30-jaar oude man, die beweerde in Zuidlaren te wonen, wilde graag een proefrit maken en liet zijn eigen motorfiets als onderpand achter. De gegadigde keerde echter niet terug. De achtergelaten motorfiets bleek achteraf in Meppel te zijn gestolen. Omdat de benzine van de gestolen motorfiets bijna op was, heeft de verdachte mogelijk in de nabije omgeving van Groningen getankt. De man heeft een fors postuur en gemillimeterd haar. Hij droeg een matzwarte helm met donker vizier en motorlaarzen met de kleuren zwart, grijs en rood.

Groningen: jongeren beroofd
Twee 16-jarige inwoners van Groningen werden afgelopen nacht in hun woonplaats onder bedreiging met een pistool van geld en hun mobiele telefoons beroofd. De knapen liepen met nog een leeftijdgenoot omstreeks kwart over drie over de Stationsstraat toen naast hen een auto stopte. Door inzittenden werd geld geëist waarbij een vuurwapen werd getoond. Een van de inzittenden stapte daarna uit en zette het wapen op de hals van een van de knapen. De daders reden weg in de richting van de A28.

Groningen: minimotor van het trottoir
Een motoragent wist gistermiddag na een achtervolging door de wijk Beijum de bestuurder van een minimotorfiets tot stoppen te dwingen. De bestuurder van de minimotor, een 17-jarige inwoner van Groningen, ging er vandoor toen hij de motoragent zag. De jongeman reed met hoge snelheid over de trottoirs en door brandgangen. Hij werd uiteindelijk op de Amkemaheerd klemgereden. De miniracer bleek niet verzekerd. Met een dergelijke motorfiets mag sowieso niet op de openbare weg worden gereden. Het machientje is door de politie in beslag genomen.

Groningen: aanrijding met drank op
Een 61-jarige inwoner van Groningen is gistermiddag aangehouden nadat hij waarschijnlijk onder invloed van alcohol tegen geparkeerde autos was gebotst. De man wilde op de Houtzagersstraat met zijn busje wegrijden, maar raakte ondanks waarschuwingen van een omstander de twee andere wagens. De man wilde niet op de politie wachten en was naar huis gelopen. Daar werd hij ogenschijnlijk in kennelijke staat van dronkenschap korte tijd later aangehouden. De man verklaarde alcohol te hebben gedronken in combinatie met medicijngebruik. Van hem is een bloedproef afgenomen.