Gemeente Harderwijk


Subsidie voor nieuwe initiatieven voor welzijn, cultuur en zorg...

De gemeente heeft voor dit jaar nog een beperkt subsidiebedrag beschikbaar om nieuwe en waardevolle initiatieven op cultureel en maatschappelijk terrein in Harderwijk te ondersteunen. Het moet gaan om activiteiten op het gebied van cultuurhistorie, mondiale vorming en natuur en milieubeheer. Sport- en onderwijsactiviteiten komen niet in aanmerking. Subsidies uit de stelpost welzijn zijn denkbaar voor: Incidentele activiteiten zoals: o manifestaties op sociaal cultureel terrein o de oprichting van een vereniging of instelling (startsubsidie) o beperkte investeringen in materiaal of inventaris waarvoor elders onvoldoende fondsen zijn te vinden Het gaat bij deze subsidiepot vooral om activiteiten op het terrein van ontplooiing en recreatie. Alleen vrijwilligersorganisaties komen in aanmerking voor dit onderdeel van de stelpost. Algemene subsidievoorwaarde is dat de activiteit past binnen het gemeentelijk welzijnsbeleid.

Subsidie is ook mogelijk voor projecten, bijvoorbeeld o onderzoeken
o experimenten
o éénmalige of meerjarige projecten die bijdragen aan vernieuwing van bestaand beleid of ontwikkeling van nieuw beleid Voor dit onderdeel kunnen zowel professionele organisaties als vrijwilligersorganisaties in aanmerking komen. De activiteiten moeten aansluiten bij het gemeentelijk welzijnsbeleid, waaronder minderheden en cultuur.

Aanvragen voor deze tweede subsidieronde 2005 moeten uiterlijk 30 september aanstaande bij de gemeente binnen zijn. Gezien de beperkte omvang van de nog resterende subsidiepot raden wij u aan om, zeker bij substantiële aanvragen, eerst telefonisch contact op te nemen met de afdeling Welzijn en onderwijs (J. van Beugen, tel. 411 281). Bel voor aanvraagformulier met toelichting: tel. 411 157.