Elsevier Congressen

Nieuwe Wet Inburgering 2006

Organisatievraagstukken bij uitvoering kerntaken gemeenten en inburger- en reïntegratietrajecten.

De nieuwe inburgeringsplannen van minister Verdonk staan weer volop in de belangstelling. De Raad van State voorziet juridische problemen met betrekking tot het inburgeren van oudkomers die al langer dan 8 jaar in Nederland zijn. Wilt u weten voor wie de inburgerings-plicht gaat gelden en hoe u zich voorbereidt op de invoering van de nieuwe wet?

Tijdens dit congres hoort u van collega-gemeenten hoe u uw organisatie inricht op de belangrijkste kerntaken. Bovendien vertellen zij u hoe het informatieloket is opgezet, hoe u uw rol als handhaver invult en welke middelen u heeft om de inburgeraar optimaal te faciliteren bij het inburgertraject. In de middag zal uitgebreid aandacht besteed worden aan het reïntegratieaspect van inburgering.

Thema's:

* De link tussen inburgering en de Wet werk en bijstand (Wwb)
* Ervaringen met duale trajecten

* Samenwerking kleinere gemeenten

* Invulling geven aan de eigen verantwoordelijkheid van de inburgeraar

* Werken met nieuwe middelen als polismodel casemanagement

Uw sprekers zijn:

* Dagvoorzitter: Prof.dr. H.B. Entzinger - Erasmus Universiteit
* M. Autar - Gemeente Capelle aan den IJssel
* Drs. M.S. Heekelaar - Divosa

* Mr. E.B. van Velthuijsen - Regionale Sociale Dienst Alblasserwaard-Oost / Vijfheerenlanden

Bestemd voor:
Wethouders, hoofden, directie en beleidsmedewerkers inburgering en reïntegratie, onderwijs, werkgelegenheid en burgerzaken. Medewerkers Bureau Nieuwkomers en Oudkomers bij gemeenten en Gemeentelijke Sociale Diensten, coördinatoren Integratiebeleid bij de rijksoverheid, provincie en gemeente, directie en medewerkers integratie bij CWI's; arbeidsvoorziening en arbeidsburos. Welzijnsinstellingen en onderzoeksinstituten voor minderheden; migrantenorganisaties, vluchtelingenwerk en een ieder die zich bezighoudt met het integratiebeleid van minderheden.

Datum, tijd, locatie en routebeschrijving:
Woensdag 23 november 2005 in Meeting Plaza Maarssen Het congres begint om 9.30 uur en eindigt om 16.45 uur. De routebeschrijving en bevestiging worden minimaal 3 weken voor aanvang van het congres verstuurd.

Klik hier voor uw routebeschrijving:

Kosten:
De kosten voor deelname aan dit congres bedragen 425,- (excl. BTW) per persoon.

Contact:
Heeft u vragen of opmerkingen m.b.t. het programma, neemt u dan contact op met Carlijn Verhoeven, congresontwikkelaar. Organisatorisch: Susan Beaujean, projectassistente, telefoon 070-441 57 43.

Klik hier voor het volledige programma:

Klik hier om u in te schrijven

Uw profileringsmogelijkheden:
Op dit congres bestaat de mogelijkheid om de activiteiten van uw organisatie te presenteren door middel van een stand of sponsoring. Voor meer informatie of voor een overzicht van de promotiemogelijkheden kunt u contact opnemen met Suzan Kuiper , telefoonnummer 070 - 441 57 22.

.