Persberichten donderdag 25 augustus

's-Hertogenbosch 25-08-2005

VROUW GEWOND DOOR VALLENDE BLOEMPOT

's-Hertogenbosch - Een 65 jarige vrouw uit Den Bosch is op 24 augustus 2005 omstreeks 15.15 uur zwaar gewond geraakt, nadat een bloempot op haar hoofd was gevallen.
De vrouw liep op de Schout van Hanswijkplein te Den Bosch toen, vermoedelijk door een windvlaag, een bloempot van de zesde verdieping van de balkonbalustrade waaide en op het hoofd van de vrouw terechtkwam. Het slachtoffer is met de traumaheli overgebracht naar het Radboudziekenhuis in Nijmegen.

WINKELDIEF AANGEHOUDEN

's-Hertogenbosch - Een 18 jarig meisje uit Velddriel is op 24 augustus 2005 aangehouden ivm diefstal van schoenen uit een winkel aan de Schapenmarkt en een rok uit een winkel aan de Arena te Den Bosch.

OPGEVEN VALSE NAAM

's-Hertogenbosch - Een 14 jarige jongen uit Den Bosch is op 24 augustus 2005 bekeurd ivm opgeven van een valse naam en het niet tonen van een identiteitsbewijs. De jongen werd gecontroleerd op de Markt te Den Bosch.

VERDACHTEN VERNIELING AANGEHOUDEN

's-Hertogenbosch - Een 19 en 20 jarige jongen uit Den Bosch zijn op 25 augustus 32005 aangehouden ivm vernieling van een personenauto. Ze worden ervan verdacht omstreeks 03.45 uur op de Hinthamerstraat te Den Bosch een Fiat personenauto op zijn kant te hebben gegooid, waarbij onder andere de voorruit vernield werd.

VERDACHTE BEDREIGING AANGEHOUDEN

's-Hertogenbosch - Een 21 jarige man uit Rosmalen is op 25 augustus 2005 aangehouden ivm bedreiging van een 51 jarige vrouw uit Sint Michielsgestel. De vrouw, opsporingsambtenaar Staatsbosbeheer, zag dat de man op 18 juli 2005 de Zuiderplasweg te Den Bosch bij een bouwplaats iets wegnamen en sprak hem daarop aan. Hierop bedreigde de man haar.

RIJDEN ONDER INVLOED

Sint Michielsgestel - Tegen een 44 jarige vrouw uit Sint Michielsgestel is op 25 augustus 2005 proces-verbaal opgemaakt ivm rijden onder invloed van alcohol. De vrouw reed omstreeks 02.55 uur op de Bokkenheuvel te Sint Michielsgestel.

SNELHEIDSCONTROLES

Cuijk/Oploo Op de Lavendel en de Goudenrijderstede in Cuijk heeft de politie woensdagmiddag snelheidscontroles gehouden. Zestien Automobilisten droegen hun gordel niet, Zes bestuurders reden te hard. De hoogst gemeten snelheid was 72 km/u op de Lavendel. Een bestuurder werd bekeurd voor het rijden door het park. Op de Deurneseweg in Oploo kregen woensdagavond twee automobilisten een bekeuring voor te hard rijden.

ZITTEN EN BOETE BETALEN

Oss Een 32-jarige inwoner uit Maasdonk kwam zich woensdagavond melden op het politiebureau in Oss. De man wilde schoon schip maken. Hij bleek nog 202 dagen te moeten zitten in het kader van het overtreden van de opiumwet en nog 500 aan boetes open te hebben staan. De man is ingesloten.

TE DIEP IN HET GLAASJE GEKEKEN

Nuland Een 22-jarige automobilist uit Heesch is in de nacht van woensdag op donderdag betrapt op het rijden onder invloed. Hij kreeg een rijverbod en een proces-verbaal.

AUTO WEGGENOMEN BIJ WONINGINBRAAK

Herpen Bij een woninginbraak in het Neerveld in Herpen hebben onbekenden in de nacht van woensdag op donderdag een personenauto weggenomen. Op nog onbekende wijze wisten de daders de woning binnen te komen. Vervolgens namen ze met de binnen buitgemaakte sleutels de auto weg. Het betrof een groene Opel Zafira met het kenteken 98-HD-KJ.

INBRAAK AUTO EN BRANDSTICHTING

Oss - In de nacht van 24 op 25 augustus 2005 is ingebroken in een geparkeerde auto aan de Scheldestraat te Oss. Een portierraam was vernield. Ook hadden de daders getracht de auto in brand te steken. De cabine is hierbij uitgebrand.